20 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

‘DÜNYANIN MERKEZİ’ OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN ÇORUM’UN BELEDİYE BAŞKANI: ŞAŞIRMADIK

Hitit medeniyetin başkenti ve leblebisiyle ünlü Çorum, ‘dünyanın kütlesel merkezi konumunda olduğu’nun NASA tarafından açıklandığının öne sürülmesi Çorumluları heyecanlandırırken, belediye başkanı sonucun kendilerini şaşırtmadığını söyledi.

‘Dünyanın merkezi’ olduğu öne sürülen Çorum’un belediye başkanı: Şaşırmadık

16 Haziran 2016 Perşembe 12:13

Wikipedia’daki bir sayfaya verilen referansla alınan bilgiye göre, dünyanın merkezinin her yıl coğrafik değerlere ve kara hesaplamalarına göre yeniden bulunduğu belirtilerek, NASA’nın bu yıl dünyanın coğrafik merkezini Çorum olarak açıklandığı öne sürüldü.

‘Sonuç şaşırtmadı’

Açıklama Çorum’da heyecan yaratırken,. Çorumlular haberin kentin tanıtımına katkı sağlayacağı görüşünde.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “NASA’nın ölçümlerine göre Çorum dünyanın merkezi olarak tespit edildi. Bu dünyanın en çok kullanılan ölçümleme sistemi. Yapılan doğru bir çalışma. Çorum dünyanın merkezi derdik. Şimdi tüm insanlık adına ölçümler yapılmış ve ortaya bu sonuç çıktı. Çorum esasında eski tarihlerden beri yerleşim yeri olan bir coğrafyadır. 7 bin yıllık tarih içinde 7-8 ayrı medeniyete ev sahipliği yaptı. Sonuç bizi çok da şaşırtmadı” dedi.

Çorum’un bugüne kadar leblebisi dışında yeteri kadar tanıtılamadığını söyleyen Külcü, “Bundan sonra dünyanın merkezi olarak da herkesin bildiği bir şehir olacak. En çok da turizm açısından katkısı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Öte yandan Çorum’un dünyanın merkezi olduğu bilgisi, sosyal medyada ilginç ve esprili yorumlara neden oldu.

diken

screencapture-www-diken-com-tr-dunyanin-merkezi-oldugu-one-surulen-corumun-belediye-baskani-sasirmadik-1466068474099-copy.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA