26 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele25°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara23°C

DÜNYANIN EN ZENGİN İNSANLARINDAN HAYIRSEVER MACKENZİE SCOTT, 286 YARDIM KURULUŞUNA TOPLAM 2.7 MİLYAR DOLAR BAĞIŞLADI

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un eski eşi, hayırsever MacKenzie Scott, 57 milyar dolarlık servetinden 2.7 milyar doları toplamda 286 yardım kuruluşuna bağışladığını duyurdu.

Dünyanın En Zengin İnsanlarından Hayırsever Mackenzie Scott, 286 Yardım Kuruluşuna Toplam 2.7 Milyar Dolar Bağışladı

16 Haziran 2021 Çarşamba 22:50

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un eski eşi, hayırsever MacKenzie Scott, 57 milyar dolarlık servetinden 2.7 milyar doları toplamda 286 yardım kuruluşuna bağışladığını duyurdu. 

The Guardian'da yer alan habere göre, Bezos'la boşandıktan sonra dünyanın en zengin insanlarından biri olan MacKenzie Scott, 286 yardım kuruluşuna yaptığı bağış üzerine bir açıklama yayımladı. Scott, 2020 yılında da benzer şekilde toplam 6 milyar dolar bağışlamıştı. 

Medium platformundan yaptığı açıklamada, Scott amacını açıklarken zorlandığını söyledi ve şöyle devam etti: "Bu paylaşımımla ilgili görmek istediğim manşet 'Dünyanın duyması gereken sesleri güçlendiren 286 ekip' olmalı. Eşitsizlikle mücadele ede insanlar, yarattıkları değişimle ilgili hikâyelerin merkezde olmasını hak ediyor. Bu eşit bir şekilde, servetle finansman sağladıklarında doğru. Her servet, onları da içeren kolektif bir çabanın sonucudur"

51 yaşındaki Scott, 2.7 milyar dolarlık bağışını uzun süredir yeteri kadar finansman alamayan ve dikkat çekmeyen yüksek etkili organizasyonlara yapıldığını söyledi. Bağış yapılan gruplar arasında, yerel sanat grupları ve kurumları ile eğitim üzerine çalışan ekipler yer alıyor. 

Scott, öğretmen eşi Dan Jewett ile, değişmesi gereken sistemlerin sağladığı serveti geri vermeye çabaladıklarını söyledi. 

Scott ve Bezos 2019 yılında boşanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA