19 Mart 2024
  • Lefkoşa12°C
  • Mağusa12°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele12°C
  • İstanbul9°C
  • Ankara3°C

DÜNYANIN BEKLEDİĞİ 'O' OPERASYON BAŞLADI!

3 Koldan saldırıyorlar...

Dünyanın beklediği 'o' operasyon başladı!

24 Mayıs 2016 Salı 16:26

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinin IŞİD'den alınması için günlerdir beklenen operasyon başladı. Demokratik Suriye Güçleri, 3 koldan operasyonu başlatırken, koalisyon uçakları da Rakka çevresinde IŞİD mevzilerini bombalıyor.

OPERASYON BAŞLADI

Demokratik Suriye Güçeleri yetkililerinden alınan bilgililere göre Suriye'nin 3. büyük kenti olan ve 2,5 yıldır IŞİD'in elinde olan Rakka kentine yönelik operasyonun başladığı belirtildi.

3 KOLDAN SALDIRIYORLAR

Operasyon, Demokratik Suriye Güçleri içerisinde yer alan ve Rakkalılardan oluşan Ehrar Rakka ve Liva Tahrir Tugayları öncülüğünde 3 koldan başladı. Kobani ile Rakka arasında yer alan Eyn İssa kasabasında Demokratik Suriye Güçleri saldırıya geçerken, Tışrin barajında da Rakka'ya doğru operasyonun başladığı kaydedildi.

12 BİN SAVAŞÇI

Operasyona 12 bin savaşçının katıldığı öğrenilirken, operasyon kapsamında Demokratik Suriye Güçleri'nin ağır silahlarla Rakka'nın kuzeyindeki IŞİD mevzilerini bombaladığı belirtildi. Operasyon kapsamında ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları Rakka'da IŞİD mevzilerini bombalarken, Rakka halkının Deyr ez-Zor kentine kaçmaya başladığı öğrenildi.

IŞİD MEVZİLERİNE BOMBA YAĞIYOR

Demokratik Suriye Güçleri Sözcülerinden Tackır Kobani, Rakka operasyonu kapsamında güçlerinin Eyn İssa kasabası çevresinden saldırıya geçtiğini ifade ederek, koalisyon uçaklarının da bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombaladığını söyledi.

ABD'Lİ KOMUTAN KOBANİ'YE GİTMİŞTİ

Bir süre önce Suriye'nin Rojava bölgesinde bulunan Kobani'ye giden ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, orada operasyona katılacak olan Demokratik Suriye Güçleri yetkili ve komutanları ile görüşmüştü. ABD'li komutan görüşmede, Rakka operasyonuna başlanması durumunda ellerinden gelen desteği kendilerine sunacağını da söylemişti. ABD'li komutan Votel, Suriye'den sonra Ankara'ya gelmişti.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA