"DÜNYADA 300 BİN ÇOCUK REFAKATSİZ VE AİLELERİNDEN AYRI"
Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), geçen yıl dünya genelinde refakatsiz ve ailelerinden ayrılmış çocuk sayısının en az 300 bin olduğunu bildirdi.

03 Aralık 2018 Pazartesi 14:55
Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), geçen yıl dünya genelinde refakatsiz ve ailelerinden ayrılmış çocuk sayısının en az 300 bin olduğunu bildirdi.
Fas'ın Marakeş kentinde 9-11 Aralık'ta düzenlenecek "Güvenli, Düzgün ve Düzenli Göç için Küresel Mutabakat'' isimli konferans öncesi, IFRC "Yalnız ve Kimsesiz" başlıklı yeni bir rapor yayımladı.
Raporda, "binlerce çocuk göçmenin, günlük bazda şiddet, sömürü ve cinsel istismar riski altında" olduğuna işaret edilerek, uluslararası toplumun bu konudaki başarısızlığına dikkat çekildi.
Refakatsiz ve ailelerinden ayrılmış göçmen çocukların sayısıyla ilgili kesin rakamın mevcut olmadığı belirtilen raporda, "Bununla beraber, Birleşmiş Milletler'in (BM) en son tahminlerine göre, 2017'de bu durumda 300 bin çocuk vardı. IFRC, bugün bu sayının çok daha fazla olduğuna inanmaktadır." ifadesi kullanıldı.
"Yalnız ve Kimsesiz" raporunda, yaklaşık 80 ülkede hareket halindeki gerek kız gerekse erkek göçmen çocukların saldırı ve cinsel istismara maruz kalma risklerinin çok yüksek olduğu vurgulandı.
"ÇOCUKLAR KOLAY BİR AV HALİNE GELDİ"
IFRC Genel Başkanı Francesco Rocca, rapora ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Tek başına veya ailelerinden ayrı şekilde göç eden çocukların sayısı son 10 yılda önemli ölçüde ve alarm verici biçimde arttı. Bu çocuklar trajik ve kabul edilemez bir şekilde insan tacirleri, istismarcılar ve sömürücüler için kolay bir av haline geldi." değerlendirmesinde bulundu.
Rocca, dünyadaki uzun süren savaşların ve krizlerin 2018'de daha fazla çocuğu evlerinden ve güvenliklerinden edeceği uyarısında bulunarak, "Dünya bu çocuklar konusunda başarısızlık içinde. Onların korunması hepimizin sorumluluğunda." ifadesini kullandı.
Marakeş'te düzenlenecek "Güvenli, Düzgün ve Düzenli Göç için Küresel Mutabakat'ı, göç konusunu küresel boyutta ele alan, iş birliğini teşvik eden ve insan kaçakçılığıyla mücadeleyi hedefleyen ilk uluslararası mutabakat olma özelliğini taşıyor.
ABD hariç 192 ülkenin 18 ay süren müzakerelerin ardından temmuz ayında uzlaşmaya vardığı mutabakata, BM Genel Kurulu ise 17 Aralık'ta bir karar tasarısı oylayarak destek verecek.
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 37-40 derece dolaylarında seyrediyorMeteoroloji Dairesi'nin 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle sıcak hava kültesinin etkisinde olacak.03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?Güncel döviz kurları: Sterlin 64.20 TL03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.