28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

DÜNYACA ÖNEMLİ TOPLULUK VE SANATÇILARIN KATILDIĞI KONFERANS'TA YRD. DOÇ. DR. ERTEM NALBANTOĞLU'NUN VERDİĞİ RESİTAL BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Resitalde, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim üyesi Cengiz Hakkı Eren’in 25th Jubileunskonferenz und Festkonzerte in Bern için, Yasemin adlı halk şarkısından ilham alarak bestelediği eser başarıyla seslendirildi.

Dünyaca Önemli Topluluk Ve Sanatçıların Katıldığı Konferans'ta Yrd. Doç. Dr. Ertem Nalbantoğlu'nun Verdiği Resital Büyük Beğeni Topladı

28 Kasım 2018 Çarşamba 15:45

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Ertem Nalbantoğlu, İsviçre’nin Bern şehrinde düzenlenen 25. Mus-e Konferansı’na davetli konuşmacı ve keman sanatçısı olarak katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, İsviçre’nin Bern şehrinde bulunan Yehudi Menuhin Forum’da gerçekleşen konferansa Mus-e İsviçre Başkan Yardımcısı Prof Werner Schmitt’in davetlisi olarak katılan Yrd.Doç.Dr. Nalbantoğlu, «Inclusive approaches: Cypriots and their common musical culture» başlıklı araştırma sunumunun ardından Kıbrıslı Rum meslektaşı Maria Demosthenous’un piyano eşliğinde bir mini resital gerçekleştirdiği belirtildi.

Dünyaca Önemli Topluluk Ve Sanatçıların Katıldığı Konferans'ta Yrd. Doç. Dr. Ertem Nalbantoğlu'nun Verdiği Resital Büyük Beğeni Topladı

Resitalde, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim üyesi Cengiz Hakkı Eren’in 25th Jubileunskonferenz und Festkonzerte in Bern için, Yasemin adlı halk şarkısından ilham alarak bestelediği eser başarıyla seslendirildi. Ardından Sadi Işılay bestesi olan Sultaniyegah Sirto seslendirildi ve büyük beğeni topladı.

Konferansa Uluslararası Yehudi Menuhin Vakfı Kurucu Başkanı Marianne Poncelet, 
Prof. Umberto Margiotta, Prof. Kristopf Küffer, Prof. Jurgen Oelkers gibi önemli konuşmacıların yanı sıra, Jeremy Menuhin Duo, ESTA String Orchestra, Jutta Seppinen, son Wieniawsky Keman Yarışması Birincsi Veriko Tchumburidze gibi dünyaca önemli topluluk ve sanatçılar katıldı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA