16 Mayıs 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa17°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara13°C

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜNDE UKÜ’DEN ANLAMLI ZİYARET

Dünya Çocuk Gününde UKÜ’den anlamlı ziyaret

01 Haziran 2015 Pazartesi 16:23

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Çocuk Edebiyatı dersi öğretim görevlisi Dr. Gülden Sarı, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla SOS Çocuk Köyü’nü ziyaret ederek kurum müdürü Ahmet Akarsu ile işbirliği ve katkılar konusunda görüşmelerde bulundu.

Ziyarette, UKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin Çocuk Edebiyatı dersindeki uygulamalı çalışmaları sonucu hazırlanmış olan çocuk dergileri, el işi eğitim materyalleri, bağış yoluyla toplanmış olan oyuncaklar ve diğer hediye paketleri kuruma bağışlandı. Dr. Gülden Sarı ise Çocuk Edebiyatı dersinin içeriği ve uygulamaları konusunda bilgiler vererek, öğrencileri SOS’e yönlendirme konusunda daha duyarlı olacaklarını belirtti.

“UKÜ, Toplumsal Hizmet dersi kapsamında SOS’in eğitim ekinliklerinde yer alacak.”

Dekan Prof. Dr. Metin Karadağ, önümüzdeki eğitim döneminde başlatılacak Toplumsal Hizmet dersinin uygulamaları sürecinde de SOS yönetimiyle işbirliği yapılacağını ve Fakülte öğrencilerinin SOS’teki eğitim etkinliklerinde doğrudan ve düzenli bir biçimde yer alacağını açıkladı.

SOS Çocuk Köyü müdürü Ahmet Akarsu bu ziyaret ve işbirliğinden son derece mutlu olduklarını belirterek UKÜ ile yaptıkları işbirliği anlaşmasıyla gelecek yıldan itibaren daha köklü ve verimli çalasımalar gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA