19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

DÜNYA BASINI VEZNECİLER’DEKİ SALDIRIYI NASIL YORUMLADI?

İstanbul Vezneciler’de çevik kuvvet otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıyı uluslararası ajanslar son dakika gelişmesi olarak duyurdu...

Dünya basını Vezneciler’deki saldırıyı nasıl yorumladı?

07 Haziran 2016 Salı 11:22

BBC

BBC News, “Patlamanın, şehrin turistik mekanı Beyazıt’ta meydana gelmesi dikkat çekti” ifadesini kullanırken, Guardian ise daha önce Ankara’da düzenlenen saldırıları hatırlatarak saldırının IŞİD veya PKK tarafından düzenlenmiş olabileceğine dikkati çekti.

DW NEWS

İstanbul’un merkezinde polis otobüsüne bombalı saldırı düzenlendi.İstanbul’da polis otobüsüne saldırı!

XİNHUA

Çin haber ajansı olan Xinhua, Al Jazeera’ya dayandırdığı haberinde İstanbul’da meydana gelen patlamada yaralılar var detayını okuyucuları ile paylaştı.

PATLAMA YERİ FOTO GALERİ

SKY NEWS

Türkiye’de polislerin içinde bulunduğu araca yönelik bombalı saldırı düzenlendi.

İstanbul Valisi Şahin açıkladı! 7 şehit, 4 ölü

RUSSİA TODAY

İstanbul’da bir otobüs durağı yakınında patlama meydana geldi, yaralılar var.

REUTERS

İngiliz Reuters haber ajansı, “İstanbul’daki bombalı patlamada, polis otobüsü hedef alındı” ifadelerini kullandı. Reuters, telefonla ulaştığı İstanbul’daki polis sözcüsünün konuya ilişkin bilgi vermediğini” belirtti.

AP

Amerikan Associated Press haber ajansı, DHA’ya dayandırdığı haberinde şu ifadelere yer verdi: “İstanbul’daki bombalı saldırı, çevik kuvvet polislerini taşıyan bir aracı hedef aldı.”

İstanbul’da polis otobüsüne saldırı!

BİLD

İstanbul Vezneciler’de bu sabah polis aracına yönelik yapılan bombalı saldırı Alman basınında da flaş haber olarak verildi. Bild Online, ‘İstanbul’da yine bombalı saldırı’ başlığıyla paylaştığı haberde “İstanbul yeniden terörle sarsıldı. Türk metrepolünün merkezinde Salı sabahı meydana gelen patlamada iki kişi öldü, en az sekiz kişi yaralı var” ifadelerini kullandı.

SPIGEL ONLINE

Spiegel Online olayı, “Basında yer alan haberlere göre İstanbul’da bomba patladı. Saldırının hedefinin polis aracı olduğu belirtiliyor. İstanbul’da bu yıl içerisinde gerçekleştirilen iki IŞİD saldırısı kenti sarsmıştı” olarak okurlarına duyururken Welt Online, “İstanbul’da güvenlik güçlerine hain saldırı. Polis otobüsünün geçtiği sırada park halindeki bomba yüklü bir araç patlatıldı. Çok sayıda kişi yaralandı. Saldırı, bu şekilde yapılan ilk saldırı değil.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA