29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

DÜNYA BAKNASINDAN UZMANLAR MÜZAKERECİLER İLE GÖRÜŞTÜ

Dünya Bankası’ndan yetkililerin Ada’da olduğu ve dün Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ve Rum dengi Andreas Mavroyannis’le görüştükleri haber verildi.

Dünya Baknasından uzmanlar Müzakereciler ile görüştü

28 Haziran 2016 Salı 10:41

 

Fileleftheros gazetesi, “Dünya Bankası İle Görüşmeler… Uzmanlar Dün Müzakereciler Nami ve Mavroyannis’le Görüştü” başlıklı haberinde, Kıbrıs sorunundaki bir anlaşma sonrası ekonomiyle ilgili araştırma yapmakta olan Dünya Bankası uzmanlarının Nami ve Mavroyannis ile görüştüğünü yazdı.

Uzmanların Kıbrıslı Türk ve Rum müzakereciler ve iki tarafın müzakere heyetleriyle direkt irtibat içerisinde olduğuna işaret eden gazete, uzmanların ekonomiyle ilgili bir dizi konuda çeşitli incelemeler yaptığını ancak henüz resmi herhangi bir şey sunmadıklarını belirtti.

Gazete uzmanların ön incelemelerinde ve görüşmelerinde,  belirgin zorluklar görüldüğünü yazdı ve “zorluklar”  ifadesiyle kastını özetle şöyle aktardı:

“Özellikle de, anlaşmadan sonra özel kişilerin tazminatlarını ilk baştan devletin mi üstleneceği konusu var. Tazminat meblağı da büyük ölçüde iade edilecek toprak ve yasal sahiplerine iade edilecek mal oranına bağlı olacak.

Yakın zamana kadar, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) uzmanlarının önünde kuzey bölgelerindeki ekonomik durumla ilgili veri yoktu. Bu aşılmazsa nihai raporun oluşturulmasını zorlaştıracak.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA