29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

“DÜNDEN BUGÜNE”

“Dünden Bugüne”

02 Nisan 2014 Çarşamba 11:42

İskele Belediyesi 5. Kültür ve Sanat Günlerini muhteşem bir Türk müziği ziyafetiyle tamamlandı

 “Dünden Bugüne”

İskele Belediyesi’nin düzenlediği 5. Kültür ve Sanat Günleri önceki akşam düzenlenen “Dünden Bugüne” temalı Türk sanat müziği ziyafetiyle tamamlandı.

10. Yılı Şerefine düzenlenen konserin birinci bölümünde nihavent makamında 10 eser seslendirildi. İkinci bölümde ise unutulmaz eserlerden derlenen 11 parça koro eşliğinde Türk müziği hayranlarının beğenisine sunuldu.

Sunuculuğunu Melike Kavaf Gençaylı’ nın yaptığı, Şef Gülüşan Gazanfer’ in yönettiği konserde unutulmaz güzel bir geceye damgasını vurdu.

KTSM Derneği Başkanı Dr. Turgay Akalın konuşmasında derneğimiz kurulduğu tarihten bu yana geçen 10 yıl içerisinde, başta Lefkoşa olmak üzere sırasıyla Gazimağusa, İskele, Girne ve Yeni Erenköy’de sayısı 30’u aşan Türk sanat müziği konserleri verdiğini anlattı.

Derneğin, bir yandan KKTC’de Türk sanat müziğini en geniş halk kitlelerine ulaştırıp sevilmesi için uğraş verirken, hemen her konserinde Kıbrıslı Türk bestecilerin eserlerini de icra edip ülke kültür ve sanatına katkıda bulunduğunu Akalın, derneğin bestecilerimizi Türk sanat müziği sevenleri ile buluşturduğunu dile getirdi.

Akalın konuşmasının sonunda derneğin kuruluşundan bu yana emek veren tüm sanatçıları ve etkinliği düzenleyen İskele Belediye Başkanı Halil Orun’la Belediye Meclisi’ne teşekkür etti.

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun da konuşmasında; KTSM Derneğinin Kuruluşundan bu yana Kıbrıslı Türk bestecilerinin eserlerine değer vererek halkla buluşturan deneğe teşekkürlerini sundu. Tüm eserleri severek dinlediğini kaydeden Orun, “İskele Belediyesinin 5. Kültür ve Sanat Günlerinin son gününde bizlere doyumsuz bir gece yaşatan KTSM Derneğinde Özverili bir şekilde katkı sağlayan tüm koro ekibine teşekkür ederim diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA