28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

DUNCAN: “GÜVENLİK KONUSUNDA SEÇENEKLERE AÇIĞIZ”

İngiltere’nin Avrupa ve Amerika işlerinden sorumlu Bakanı Sir Alan Duncan, “İngiltere, iki tarafın ve diğer garantör güçlerin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak üzere uzlaşabileceği herhangi bir çözüme açıktır.

Duncan: “Güvenlik konusunda seçeneklere açığız”

13 Aralık 2018 Perşembe 14:45

İngiltere’nin Avrupa ve Amerika işlerinden sorumlu Bakanı Sir Alan Duncan, “İngiltere, iki tarafın ve diğer garantör güçlerin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak üzere uzlaşabileceği herhangi bir çözüme açıktır. Nihai bir anlaşma ancak her bir toplumda yapılacak referandumdan geçerse mümkün olur” dedi.
Haravgi ve Fileleftheros’a göre “Birleşik Krallık Kıbrıslılar Ulusal Federasyonu”na gönderdiği cevap mektubunda şahsının ve İngiltere Dışişleri Bakanı’nın BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs geçici özel danışmanı Jane Holl Lute ile Eylül ayında verimli bir görüşme yaptığını belirten Sir Alan Duncan, “ iki bölgeli iki toplumlu federasyonun Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesi için en iyi yöntem olduğuna inanıyoruz” dedi.
Sir Alan, BM Genel Sekreteri’nin  15 Ekim’de raporunda belirttiği, çözüm perspektiflerinin canlı olduğu  görüşünü onayladığını ve taraflar ile birlikte çalışma arzusunu selamladıklarını belirtti.
Duncan, Hidrokarbon  meselesine de değindiği mektubunda “Londra, hidrokarbonların bütün Kıbrıslıların menfaati yönünde geliştirilmesi gerektiği görüşündedir ve bütün tarafları, bu çalışmalarının çözüm arayışlarını destekleyebilecek yöntemler aramaya teşvik ediyor” ifadesini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA