29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

DR. SUAT GÜNSEL GİRNE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ YARIN HİZMETE GİRİYOR

Bir yılda tamamlanan Yüksek Teknolojik Donanıma ve Güçlü Akademik Kadroya Sahip Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nin açılışı yarın yapılıyor.

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi yarın hizmete giriyor

14 Kasım 2016 Pazartesi 19:05

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Hüseyin Özgürgün, Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner’in katılımıyla gerçekleştirilecek olan açılış, Girne Üniversitesi Kampusu’nda saat 15:00’de yapılacak. 

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden Sonra Kıbrıs’taki En Donanımlı İkinci Büyük Hastane…

5 yıldızlı otel konforunda inşa edilen, 15,000 metre kare kapalı alana sahip, dörder katlı iki bloktan oluşan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi, toplam 150 yatak kapasitesi ve yüksek teknolojik donanımı ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden sonra Kıbrıs’taki ikinci en büyük ve donanımlı hastane olacak.  Tam ve yarı steril alanlarda kurulmuş olan, biri kalp ve damar cerrahisi yapılabilecek toplam 3 ameliyathanesi, çocuk, kalp ve damar cerrahisi, kardiyoloji ve genel yoğun bakım olmak üzere toplam 17 yataklı 4 yoğun bakımı ünitesi, kan bankası, sterilizasyon ve diyaliz üniteleri, acil servisi, biyokimya, mikrobiyoloji ve patoloji laboratuvarları, radyoloji ve fizik tedavi ve rehabilitasyon klinikleri, kalp merkezi, 20 polikliniği, beslenme ve diyetetik ile check-up merkezleri, klinik eczanesi ve çağrı merkezi ile Girne Bölgesi halkına 7 gün 24 saat kesintisiz olarak kaliteli sağlık hizmetleri sunacak.

dsc_2678.jpg

Adanın En Yüksek Teknolojiye Sahip Düşük Doz Radyasyonla Çalışan İlk ve Tek Hastanesi

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi, modern tıbbın gerektirdiği tüm özellikleri karşılayacak şekilde donatılmış olup, KKTC’nin ilk ve tek düşük doz radyasyonla çalışan hastanesi olma özelliğini taşıyor.  Siemens Türkiye ile yapılan akademik işbirliği çerçevesinde, bölgede ilk kez kullanılacak sentetik MR görüntüleme yapabilen 3T MR görüntüleme sistemi,  tek kalp atımında düşük doz radyasyonla çekim yapabilen, gerçek dual enerjili görüntülemeye olanak tanıyan ve 768 kesit oluşturabilme kapasitesine sahip bilgisayarlı tomografi cihazı, hem kardiyolojik hem de nörovasküler girişimsel işlemlerin yapılmasına olanak tanıyan, 360 derece dönüş yaprak görüntü alma kapasitesine sahip çift kollu anjiografi sistemi, tomosentez yapabilme özelliğine sahip dijital mamografi cihazı, dijital röntgen ve floroskopi sistemleri, ameliyathane ortamında kullanılacak C kollu dijital radyografi sistemi, 2 adet hasta başı çekimlerini yapabilen mobil dijital radyografi cihazı, 4 boyutlu ve füzyon görüntüleme yapabilen ultrasonografi sistemleri ve bunlardan gelen görüntüleri işleyen ve depolayan PACS sistemi ile modern tıbbın gerektirdiği her türlü tanısal ve girişimsel radyolojik işlem, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde yapılacak.

“15 Temmuz Milletin Zaferi” Sergisi de Açılıyor…

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Akademi Kıbrıs işbirliğinde düzenlenen “15 Temmuz Milletin Zaferi” sergisi de Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi açılışında sergilenecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA