29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

DR. FAZIL KÜÇÜK SPOR OYUNLARI POLEMİĞİ

Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları Polemiği

27 Ağustos 2013 Salı 18:28

1368111396[1]Bakan İdris Dr. Fazıl Küçük Oyunlarının bu yıl kaynak sıkıntısı nedeniyle yapılamayacağını açıklarken KKTC MOK Başkanı Serdar Savim sert tepki göstererek oyunları yapmakta kararlı olduklarını söyledi

Bakan İdris Dr. Fazıl Küçük Oyunlarının bu yıl kaynak sıkıntısı nedeniyle yapılamayacağını açıklarken KKTC MOK Başkanı Serdar Savim sert tepki göstererek oyunları yapmakta kararlı olduklarını, Bakan İdris’in açıklamalarının devlet ciddiyetinden uzak olduğunu söyledi. Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, her yıl yasa gereği yapılması gereken ve İçişleri Bakanlığı’nın uhdesi altında bulunan Dr. Küçük Oyunları’nın, geçmiş hükümetin gerekli kaynağı yaratmamasından ötürü bu yıl yapılamayacağını açıkladı.

Göreve geldikleri ilk andan itibaren halka gerçekleri anlatma yönünde karar aldıklarını ve bu doğrultuda hareket ettiklerini söyleyen Bakan İdris, yasa gereği her yıl yapılması gereken Dr. Fazıl Küçük’ü anma oyunlarının, geçmiş UBP Hükümeti’nin kaynak ayırmaması sebebiyle yapılamadığını, ancak kendilerinin yine de bu oyunların kalıcı ve sürekli olarak yapılabilmesi için önemli bir adım atıklarını belirtti.

Oyunlar artık Spor Dairesi’nin bünyesinde olacak

Göreve geldikleri andan itibaren bu oyunların yapılabilmesi için Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) ile istişare içerisinde olduklarını aktaran Bakan İdris tüm girişimlere ve sponsor arayışlarına rağmen, oyunlar için aranan kaynağın sağlanamadığını ve bu yıl Dr. Küçük Oyunları’nın maalesef yapılamayacağını vurguladı

KKTC MOK oyunları yapmakta kararlı

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Serdar Savim Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris’in “Dr. Küçük Oyunları Yapılamayacak” açıklamasına sert tepki göstererek bunun devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını söyledi. Savim “Hiç  bir Hükümet  kaynak yok gerekçesiyle lideri anısına  yasal  olarak  düzenlemesi zorunlu bir etkinliği yapmama kararı  alamaz. 14 yıldır kesintisiz olarak  gerçekleşen  Uluslararası Doktor  Fazıl Küçük  oyunlarının kaynak bulunamadığı gerekçesiyle bu yıl yapılamayacağı yönündeki açıklamayı  KKTC MOK yönetimi ve ona bağlı 32 spor federasyonu kabul edemez. Spor federasyonlarının  en görkemli uluslararası şölenine genel bütçe’den kaynak  bulamama  Devlet ciddiyeti ile bağdaşmaz. Kendi koyduğu yasalara uymayan bir Hükümet , liderini yok sayacak  böyle bir  yaklaşım içine giremez” dedi.

KKTC MOK  yeni hükümeti oyunlar için kaynak bulmaya zorlayacak

Genel bütçe içinde  Doktor Fazıl küçük Oyunlarına  gerekli  kaynağın ayrılmasını  öngören  Uluslararası Doktor Fazıl Küçük  Spor oyunlarının yeni tüzüğünü uygulayacak Yeni Hükümet  bu senede  liderimiz için yeterli kaynağı ayırmalı, KKTC MOK ve 32 spor federasyonunun  istemine uygun  olarak bu yıl da Uluslararası  oyunlar yapılmalıdır. Bu yanlış karardan bir an önce dönülmesi gerekiyor.KKTC MOK bu yönde her türlü girişimi yapmaya kararlıdır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA