DPÖ, TEŞVİK VERİLEN YATIRIMLARI AÇIKLADI:
Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü (DPÖ), 2015 yılında 47/2000 sayılı teşvik yasası kapsamında 43 yatırım projesine teşvik belgesi verildiğini açıkladı.

10 Şubat 2016 Çarşamba 12:29
“43 PROJEYE TEŞVİK VERİLDİ”
Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu, 2015 yılında DPÖ tarafından sanayi, turizm ve eğitim alanlarında 43 yatırım projesine teşvik belgesi verilerek, “bu yatırımlar sayesinde ülke ekonomisine üretim ve istihdam katkısı sağlandığını” belirtti.
“TEŞVİK VERİLEN PROJELER ARTTI”
Teşvik belgesi rakamları 2012’de 17 iken, 2013’te 21’e, 2014’te ise 22’ye yükseldi.
Teşvik verilen 43 projenin 23’ü özellikle yurt yatırımlarına yönelik eğitim, 10’u turizm, 7’si sanayi, 2’si sağlık ve biri de alışveriş merkezine yönelik projeler oldu.
“1 MİLYAR 454 MİLYON 331 BİN 835 TL SABİT SERMAYE YATIRIMI”
2015 yılında verilen 43 teşvik belgesi sonucunda tamamlanacak yatırımlarla yaklaşık 1 milyar 454 milyon 331 bin 835 TL tutarında bir sabit sermaye yatırımı hayata geçmiş olacak.
Bu sabit sermaye yatırımlarının 1 milyar 146.7 milyon TL’si turizm, 184.8 milyon TL’si eğitim, 71.5 milyon TL’si sağlık, 31 milyon TL’si alışveriş merkezi ve 20.3 milyon TL’si de sanayi yatırımlarına harcanacak.
Bu 43 yatırımın 14 tanesi Lefkoşa’da, 10 tanesi Gazimağusa’da, 8 tanesi Girne’de, 6 tanesi Güzelyurt’ta ve 5 tanesi de İskele’de gerçekleşecek.
“2 BİN 659 İSTİHDAM”
Gerçekleşecek olan 7 turizm projesiyle sektöre yaklaşık 5 bin 546 yeni yatak ilave olması, bu 43 yatırımın hayata geçmesiyle ise yaklaşık 2 bin 659 yeni istihdamın sağlanması öngörülüyor.
Teşvik belgesi alan 43 projenin 7’si sanayi sektöründe iken, bunlar arasında un üretim tesisi, çift cam üretim tesisi, dondurulmuş gıda tesisi, alkolsüz içecek üretim tesisi, ahşap ürünleri üretim tesisi, toz ve yaş boya üretim tesisi, pet şişe flake üretim tesisi gibi projeler bulunuyor.
Teşvik belgesi almaya uygun bulunan projelerin bir takım avantajlardan yararlanacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Yatırım indirimi; teşvik belgesi almayan yatırımlarda yüzde 50 yatırım indirimi uygulanırken, teşvik belgeli yatırımlar İskele ve Güzelyurt ilçelerinde yüzde 200; Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne’de ise yüzde 100 yatırım indirimi alıyor. İthal edilecek veya yerli üretimi bulunan inşaat malzemesi, demirbaş, mefruşat, makine teçhizatta gümrük ve fon muafiyeti ve ayrıca yüzde 0 KDV oranı uygulanıyor, bina ve inşaat ruhsatından ise muafiyet sağlanıyor.”
MUHTAROĞLU: “ÖRNEK OLACAK NİTELİKTE”
DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu, “Her türlü ambargo ve izolasyona rağmen KKTC yatırımcısı, üretime inanan, yeni teknolojileri takip eden, kendini geliştiren, çalışkan, olumsuzluk ve engellere rağmen umudunu kaybetmeden mücadelesini devam ettiren, tüm dünyaya örnek olabilecek niteliktedir” ifadelerini kullandı.
Muhtaroğlu, yatırımcıların ekonomik krize karşın önünü açacak, ülkesine yatırım yapmasına olanak sağlayacak destek programlarının hayata geçmesinin ülkenin en büyük önceliği olduğunu da kaydetti.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.