26 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

DP-UG’DE İSTİFA KEŞMEKEŞİ!

DP-UG’de istifa keşmekeşi!

13 Nisan 2014 Pazar 15:40

detay-dpDP-UG’den 180 civarında kişinin istifa listesi kamoyuna açıklandı. Listede adı geçen bazı partililerin istifadan haberleri yok.

-DP-UG’den 180 civarında partilinin istifa ettiği açıklandı. Partililer istifa gerekçelerini, partiden kendilerine verilen sözlerin tutulmamasını gösterdi.

- Parti yetkilileri, Detay’a yaptıkları açıklamada bunun bir komplo olduğunu savundular. Yetkililer, istifa ettiği açıklanan partililerin kandırıldığını söyledi.

 -Detay’ın, istifa listelerinde adı geçen ve imzası bulunan rastgele seçilmiş partililere ulaşması sonucunda, bir kısım DP-UG’li partiden istifa ettiklerini doğrularken, bir kısmı da imzalarının istifa değil uyarı niteliği taşıdığını kaydetti.

 - Konuyla ilgili yorumu sorulan DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, bu aşamada konuşmak istemediğini dile getirdi. Denktaş, ilerleyen günlerde yaşanılan olaylar ve imzalar ile ilgili kamuoyuna daha geniş açıklama yapılacağını kaydetti.

 

 

Rana SARRO

 

Güzelyurt’ta dün Demokrat Parti Ulusal Güçler’den (DP-UG) 180 civarında partilinin, istifa ettiği kamuoyuna duyuruldu. Güzelyurt’a bağlı Kalkanlı Köyü’nde, Lara Restoran’da yapılan basın açıklamasında; örgüt başkanları, kadın ve gençlik örgütleri başkanları, delegeleri ve üyelerinden oluşan kişilerin istifa dilekçeleri ve imzaları kamuoyuna açıklandı.

Yapılan bu açıklamaların ardından Detay’a konuşan DP-UG yetkilileri, istifa listelerinin asılsız olduğunu, imzası alınan partililerin kandırıldığını savundu. Bunun üzerine, listelerde adı geçen ve imzası bulunan rastgele seçilmiş bazı DP-UG’liler Detay muhabiri tarafından aranarak, istifa edip etmedikleri soruldu. İmzası bulunan partililerden bir kısmı, partiden istifa ettiklerini doğrularken, bazı partililerin istifadan haberi olmadığı ortaya çıktı. İstifa listesindeki imzasının sahte olduğunu söyleyen partililerin yanısıra, bazı kişiler ise imzalarının istifa niteliğinde değil de, partiye uyarı niteliğinde olduğunu kaydetti.

“UBP ile yapılan ittifak bozuldu”

Güzelyurt Bölgesi’nde, UBP ile yapılacağı açıklanan ittifakın bozulduğu ve DP-UG’nin Güzelyurt ve Lefke’de aday çıkaracağı da yapılan basın açıklamasında, kamuoyunun bilgisine getirildi.  DP-UG’den istifa ettiklerini açıklayan örgüt üyeleri, herhangi bir partiye kaymayacaklarını da belirtiler.

DP-UG’den istifa eden örgüt üyeleri adına açıklama yapan Güzelyurt’ta İsmet Paşa Mahallesi Örgüt Başkanı Ali Alioğlu; 9 aydır iktidar olmasına rağmen DP-UG’nin üst yönetiminin, parti ilçe ve prensiplerine ayrıca koalisyon protokolüne uymaktan ısrarla kaçınması nedeniyle görevlerinden ve partiden istifa ettiklerini söyledi. Basın açıklaması sırasında diğer partililer de konuştular.

Ali Alioğlu: Bu istifa bin kişi olarak hesaplanmalı

“171 kişinin imzasının bulunduğu istifanın, 1000 kişilik bir toplum ve örgüt olarak hesaplanması gerekir. Bu insanlar 9 aydan ve 22 yıldan beri, DP’nin cefasını göğüsleyip bugünlere getirdiği ve bu dönemde parti başkanı ve üst kademenin bölgeye yaptıkları ziyaretlerde örgütlerin aldıkları sıkıntıları dikkate almadıklarını ve arkalarından iş çevirmelerine karşın bir güç birliği yapmış durumdayız. Bu güç birliğinin amacı ise, Güzelyurt bölgesine verilen değerin ne kadar küçümsenemez olduğunu ve bunu en azından kamuoyu ile paylaşmak niyetinde olduğumuzu söylüyoruz. Biz DP’den başka bir partiye geçmek için istifa etmiyoruz. Buradan genel başkanımıza ve yetkililerin kulağına küpe olmasını istiyoruz. Niyetimiz, tüm delegelerimiz ve partililerimiz, partimize güvensizliğin hat safyaha ulaştığı, bizleri maskara gibi oynatmaları değil, bize itibar ve değer vermelerine gerektiğini dile getirtmektir.  Ya bizi dinleyecekler ya da bu parti her geçen gün kan kaybetmeye devam edecektir.”

“366 kişiye sahip çıkıldı, biz üvey evlat olduk”

“Hükümete gelmeden önce birçok sorunlarımızı dertlerimizi ortaya koyduk. Erken seçime girileceği dönemde, halkın gözünde DP’nin yıldızı parlayan ve en fazla güvenilir bir parti olduğu yapılan anketlerde görülmüş. Nitekim seçim sonuçları da bunu ortaya koymuştur. Bu beklentiler ışığında, 366 kişinin işten durdurulması konusunda gündem yaratılmıştır. Hükümet krizi oldu, hükümet düşecek dendi. Eğer hükümette iseniz, sizin göstereceğiniz adaylar doğrultusunda bir seçime gitme taraftarıyız. Öte yandan 366 kişinin peşine düşüldü. Delege yakınlarının işe alındığı tespit edildi. Ve diğer koalisyon ortağı CTP’nin durdurulmalarına yönelik açıklamalarına karşın, bizim kendi partimizin dirayetli bir duruşu olmadı. Ve bu insanları ‘benim delegemdir’ diyerek, savunup kucak açtı. O zaman sizi destekleyen ve bu partiye yıllarca gönül vermiş insanların beklentilerine karşılık vermekten aciz duruma düşüldü. Biz bizlere verilen sözlerin tutulmasını bekleyen insanlarız.

DP’nin Güzelyurt’ta da bir adayının olması gerekir. Bunu da Güzelyurt bölgesi olarak partinin tutumundan, yapmış olduğu icraatlardan ve ittifaklardan memnun değiliz. Bu nedenle böylesi bir yola giriştik.”

Tamer Kızılyürek (İlçe delegesi): 366 kişiyle savaşına devam etsin

“Partide 22 yıl aktif görev aldım. Şuanda ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyoruz. Ulusal Güçlerin ile UBP’lilerin tüm işleri olurken, esas DP kökenliler parti içerisinde üvey evlat oldu. Bölgede tüm bunları aylardır dile getirdik. 2 saat önce Başbakan Yardımcımız Serdar Bey ile birlikteydik. Bunları anlatmamıza rağmen bizleri dikkate almadı. 22 yıl verdiğimiz emekler, savaşlar karşılığında UBP’lilere hizmet verildi. UBP ve DP-UG, Cumhurbaşkanı’nın himayesi altında olduğundan dolayı, Serdar Denktaş’ın elinde hiçbir yetki yoktur ve kendi kendine hiçbir karar veremez durumdadır. Denktaş Eroğlu’ndan onay almadan hiçbir şey yapamaz. Serdar Bey’in, ‘366 kişi durdurulursa hükümeti bozarız’ şeklinde açıklamaları vardır. Bu 366 kişiye sahip çıkma kararı alındıysa, acaba DP kökenli kişilere hangi konuda yardımcı olundu ve sahip çıkıldı. Demek ki, o kişilerle birlikte savaşına devam etsin.”

Erdal Küpeli (Yayla örgütü delegesi): DP’ye üye olduğuma pişmanım

“UBP’nin yanlışlarını görerek, istifa edip, DP’ye inanıp üye oldum. Serdar Bey’in konuşmalarına inanıp DP’ye üye oldum ve pişmanım. Çünkü DP, UBP’den daha yalancıdır. Çünkü biz gelmiş geçmiş hükümetlerin Güzeyurt’u ne kadar dışladığını bilerek, biz iş istemeyiz, bizler bölgemizin kalkınmasını isteriz. Ben devlet memuru olmak istemem. Bölgemin kalkınmasını isterim. UBP’de çok yanlış gördüm, DP’de daha da yanlışlar gördüm. Ben bir daha sandığa gitmeyeceğim.”

Şenol Birinci (Güzelyurt- Lala Mustafa Paşa Örgüt Başkanı):

Belli bir süre bağımsız kalacağız

“Biz bu yola çıkarken, tüm sıkıntılarda Serdar Başkan ile birlikte hareket ettik. Serdar Bey’in bizlere sözü ‘tüm olaylar örgüt başkanlarına danışılarak yürütüleceği’ yönüdeydi. Biz şuanda örgüt başkanları olarak bizleri kaale almadığını görüyoruz. Bizler istifa ettikten sonra bağımsız kalacağız. Serdar Denktaş, düşünüp, aynı hareketlerine devam etmezse ve Güzelyurt bölgesine daha önce söz verdiği gibi ilgi gösterir, narenciyeci ile insanımızın sorunlarını çözerse tekrar birlikte olacağız. Ancak şuanda bu hareket bağımsız kalmaya adaydır, belli bir süre bağımsız kalacaktır.”

Abdulvahap Baz: Sandığa dahi gitmeyeceğiz

“Güzelyurt bölgesinde, DP-UG ve Lefke’de aday çıkaracak. Güzelyurt bölgesinde adaylar şuanda aranıyor. DP-UG’nin İlçe Başkanı ile UBP’nin ilçe başkanı anlaşamadığı için ittifağı bozdular. Dolayısıyla Lefke ve Güzelyurt’ta aday çıkacak. Ancak biz istifa edenler bağımsız kalacağız. Sandığa dahi gitmeyeceğiz.”

*******************************************************************

Türkay Tokel: Kandırılanlar var

Gazetemize konuşan Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel, “İsimleri yayınlanan insanlara farklı şeyler söylendi. İmza ve isimleri alındı. Fakat anlaştıkları gibi davranmadılar. Bu imza sahipleri kandırıldı. Yarın yapacağımız basın açıklamasıyla kamuoyuna daha geniş bir açıklama yapacağız” dedi.

Menteş Gündüz: Partililerimiz kandırıldı

DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz de, listelerde adı geçen birçok partilinin istifadan haberi olmadığını söyleyerek, istifa listelerinin gerçeği yansıtmadığını ve partili 3-5 kişinin komplosu olduğunu kaydetti. Menteş Gündüz şöyle konuştu:

“Bu imzalar, Serdar Denktaş’ın dikkatini bölgeye çekmek içindir. Ancak Serdar Bey zaten devamlı olarak bölgededir. Akçay Örgüt Başkanı beni aradı ve üyelerin kandırıldığını söyledi. Bu durum, kurumsallaşan bir yapının, kurumsallaşmasından rahatsız olan bazı kişilerin, rahatsızlıklarıdır. Bunlar 3-5 adamdır. O listede, imzası olan üyeler istifa ettiklerini bilmiyorlar. Parti disiplini gereği, istifalar ilçe yönetim kuruluna bizzat yazılı olarak yapılır. Evlere gidildi ve ‘çocuğunu işe aldılar mı’ diye soruldu ve üyelerin imzası alındı. Ancak imza koyanlar, istifa listesi olduğunu bilmiyorlar. Yanlış amaca yönelik hareketler tutmayacaktır.”

*****************************************

İstifa ettiniz mi?

Detay gazetesi, istifa listesinde adı geçen ve imzası bulunan rastgele seçilmiş 8 kişiye ulaştı. Gazetemizin görüştüğü 8 kişiden 3’ü istifasını doğrularken, diğerleri istifa ettiklerinden haberleri olmadığını söylediler.

Fuat Neşe:

“İstifa ettiğimiz doğrudur. İstifa ettiğimize dair imza da koyduk. Girne kazasındaki örgütlerin yüzde 90’ı da Pazartesi itibariyle istifa edecek.”

Ramadan Ciddi:

“Evet, istifa ettim.”

Ali Fahri:

“İstifa etmedik. Bu bir uyarıdır. ‘İstifaya gideceğiz’ dedik.”

Vedat Cevizci:

“Evet, istifa ettiğimiz doğrudur.”

Özden Gülbaş:

“Hayır, ben istifa etmedim. Benim istifadan haberim yok. Ben şuanda şoktayım. Demek ki imzam taklit edildi, çünkü ben hiçbir kağıda imza koymadım. Ve şunada çok şaşkın ve çok üzgünüm.”

Gürkan Bahit:

“Örgüt başkanı bana ‘Başkana vereceğiz’ dedi. İstifadan haberimiz yok.”

Emin Kalkanlı:

“Biz bu imzayı atarken, ‘bölgeye hizmet yapılmaz ve sözler tutulmazsa’, istifa ederiz dedik. İstifa ettik diye bir şey yoktur.”

Mustafa Poyraz:

Partiden istifa etmedim. İmzamı taklit ettiler.

*******

İşte istifa listesi

İstifa listesinde adı geçen ve imzası bulunan 180 kişi şöyle:

  1. Cemal Kovancı
  2. Kemal Ervan
  3. Yılmaz Atamtürk
  4. Musa Özkısa
  5. Senol Birinci
  6. İrfan Akman
  7. Eran Akman
  8. Orsel Neşe
  9. Mahir Atamtürk
  10. Şengül Atamtürk
  11. Tüner Selden
  12. Osman Hançerlioğlu
  13. Şenol Cambulat
  14. Mustafa Sadrazam
  15. Kurtuluş Gamla
  16. Müge Gamla
  17. Meriman Gamla
  18. Denktaş Köprücü
  19. Abdullah Baz
  20. Asliye Akman
  21. Ahmet Gülmez
  22. Salih Kukural
  23. Mehmet Kukural
  24. Osman Karşılı
  25. Selma Neşe
  26. Elif Kısa
  27. Mehmet Kısa
  28. Serkan Gün
  29. Murat Ced
  30. Ferit Portakaloğulları
  31. Serpil Kızılıyürek
  32. Mustafa Boyacızade
  33. Orhan Tunaç
  34. Cemal Seyitrer
  35. Hüseyin Seperci
  36. Tuncay Şahmaran
  37. Mustafa Akın
  38. İshak Etiz
  39. İbrahim Akın
  40. Ayhan Şahmaran
  41. Salih Bidar
  42. Ayhan Şahmaran
  43. Salih Bidar
  44. Ayhan Şahmaran
  45. Tolga Efiz
  46. Tamer Karaçete
  47. Erdinç Bilgin
  48. Reşat Karamanlı
  49. Numan Turan
  50. Utku Acısu
  51. Süleyman Özhuy
  52. Damla Özhuy
  53. Gülgün Özhuy
  54. Cemal Tayanç
  55. Mahmut Karabetça
  56. Özgen Karabetça
  57. Mustafa Karabetça
  58. Münevver Karabetça
  59. Cenk Göktepe
  60. Fikret Akmandor
  61. Cenk Göktepe
  62. Erdal Küpeli
  63. İsa Küpeli
  64. Zehra Küpeli
  65. Mevlüde Küpeli
  66. Hatice Küpeli
  67. Bünyamin küpeli
  68. Adnan Küpeli
  69. Mehmet Küpeli
  70. Mehmet Çakır
  71. Ahmet Kasaphoca
  72. Mücahit Özmen
  73. Uğur Özçırak
  74. Mustafa Gülmez
  75. Ali Gülmez
  76. Bahire Gülmez
  77. Hacer Ürün
  78. Duran Ünalan
  79. Ali Alioğlu(Beton)
  80. Fuat Neşe
  81. Vedat Cevizci
  82. Sultan Cevizci
  83. Safiye Cevizci
  84. Gürkan Bahit
  85. Gülgün Bahit
  86. Meryem Ciddi
  87. Ramadan Ciddi
  88. Ali Fahri
  89. Mustafa Poyraz
  90. Kenan Kuvvet
  91. Dilek Kuvvet
  92. Asiye Kuvvet
  93. Sedat Kuvvet
  94. Biltaç Palabıyık
  95. Birgül Palabıyık
  96. Özden Gülbaş
  97. Turgay Gülbaş
  98. Faika Birinci
  99. Melis Birinci
  100. Necib Şenol Birinci
  101. Muharrem Bal
  102. Vedia Kovancı
  103. Emin Kalkanlı
  104. Kağan Kovancı
  105. Yağmur Kovancı
  106. Osman Kovancı
  107. Aytül Kovancı
  108. Bekir Erbekir
  109. İsmet Erbekir
  110. İsmet Erbekir
  111. Cambulat Bolatcan
  112. Aytekin Bolatcan
  113. Funda Canlısoy
  114. Salih Dursun Kuşcu
  115. Bilal Bağrıaçık
  116. Mustafa Erbekir
  117. Aytaç Takali
  118. Etem Tabak
  119. İsmail Karabenli
  120. Zalihe Karabenli
  121. Hasan Oktan
  122. Arif Kızılyürek
  123. Ali Ekelik
  124. Tamer Kızlıyürek
  125. Hasbi Oktan
  126. Arif Tonruk
  127. Ünzüle Tonruk
  128. Sevtap Alpun
  129. Ali Zehirok
  130. Ali Emre
  131. Zarife Emre
  132. Kubilay Geçit
  133. Taliha Uçar
  134. Esra Uçar
  135. Neriman Uçar
  136. Emre Baz
  137. Tolga Çevik
  138. Cemal Saylan
  139. Rabia Saylan
  140. Elvan Yolaç
  141. Yeliz Yavuz
  142. Behiç Evlat
  143. Hüseyin Alpun
  144. Mehmet Alpun
  145. Rasime Kıranel
  146. Arda Şenok
  147. Ediz Acar
  148. Mustafa  Acar
  149. Ahmet Akyay
  150. Sonay Akyay
  151. Onur Atalay
  152. Umut Beteri
  153. Ahmet Özel
  154. Özdil Erdemirci
  155. Birhan Kızıltoprak
  156. Arif Tonruk
  157. Ünzüle Tonruk
  158. Sevtap Alpun
  159. Ali Zehirok
  160. Ali Emre
  161. Zarife Emre
  162. Kubilay Geçit
  163. Rifat Öztezer
  164. Sevim Öztezer
  165. Derviş Öztezer
  166. Fatoş Öztezer
  167. Huriye Geçit
  168. Taliha Uçar
  169. Esra Uçar
  170. Neriman Uçar
  171. Emre Baz
  172. Tolgay Çevik
  173. Cemal Saylan
  174. Rabia Saylan
  175. Elvan Yolaç
  176. Yeliz Yavuz
  177. Behiç Evlat
  178. Hüseyin Alpun
  179. Mehmut Alpun

(DETAY)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA