20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

DP-UG YİNE KARIŞTI

DP-UG yine karıştı

31 Ağustos 2014 Pazar 12:09

DP-UG ‘Lefkoşa örgütü’ istifanın eşiğinde

 Siyasi yelpazenin önemli figürlerinden DP-UG’de, Lefkoşa Örgütü istifa etme eğliminde. Seçimlerden sonra bir dizi toplantı gerçekleştiren DP-UG Lefkoşa Örgütünin istifa etmek için hazırlık yaptığı öne sürülüyor.

  Lefkoşa DP-UG örgütü, partide adam kayırmanın, gereksiz atama girişimlerinin ve keyfi uygulamaların yanısıra yetkisiz kişilerin yetkilerle donatılmasına tepki koyduklarına vurgu yapılıyor.

         

  DETAY ÖZEL

KKTC’nin önde gelen partilerinden DP-UG’de kazan kaynamaya başladı.  Lefkoşa’da Gençlerin başını çektiği bir grubun topluca DP-UG’den istifa etmek için hazırlık yaptığı öne sürülüyor.

Adam kayırma, gereksiz atama girişimleri , örgütlere ilgisizlik ve  partide keyfi uygulamaların yanısıra yetkisiz kişilerin yetkilerle donatılmasına tepki koyan birçok DP-UG’linin partiden istifa eyliminde olduğu sızan bilgiler arasında bulunuyor.

KEYFİ UYGULAMALAR VE ADAM KAYIRMA VAR

DP-UG’nin gençlik örgütünden güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, yıllardır hizmet verdiğim. Gözümü açtığım partide adam kayırmanın yanısıra, keyfi uygulamalar ve gereksiz atamalar gırla gidiyor. Örgütlere olan ilgisizlik ve keyfi uygulamaların yanısıra yetkisiz kişilerin yetkilerle donatılmasına artık sabredecek gücümüz kalmadı dedi.

BİR DİZİ TOPLANTILAR YAPTIK AMA OLMADI

Ayni kaynak açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘Örgüt başkanlarıyla bazı önde gelen kişilerin öncülüğünde seçimlerden sonra, özellikle geçen haftaya kadar dizi toplantılar yaptık. Partideki yanlışlıkların düzeltilmesi için çaba sarfettik. Ama malesef olmadı. İyi niyetle yapılmış olan bu çalışmalar partiyi yönetenler tarafından  dikkate alınmadı. Bu durumu görünce de daha fazla uğraşmanın bir anlamı kalmadığını anladık.

SEÇİMLERDE ALAVERE DALAVERE ÇEVİRDİLER

Ben partimin kuruluşundan beri partimin çeşitli kademelerinde görev aldım ama artık yeter.  Şunuda ifade edeyim. Örgüt başkanları, hiç bir çıkar veye menfaat beklemeksizin partisine hizmet ettiler. Bütün gaye başkanın etrafındaki kişilere menfaat sağlanmasıdır. En son örneği piyangoların başına atamaya çalıştığı kişidir. Daha da önemlisi UG kanadının seçimlerde çevirdikleri alavera dalaveralardır. Bizler bunların temizlenmesini de istedik. Hepsi isim isim bizde mevcuttur’

UG KANADI SÜREKLİ TEHDİT EDİYOR

23 yıldır hiç bir çıkar beklemeden hizmet ettiğim partime Lefkoşa’nın her metre karesinde alın terim var. Bu parti böyle yönetilmeye layık değil. Serdar bey tamamen Eroğlu’na teslim olmuş durumda ve bizim ile karşı olduğu nedenlerden biride bu durumdur diyen yani kaynak, partide disiplin mekanizması hiç işletilmiyor. Bir kere oldu. Yüksek Disiplin Kurulu, Sayın coşar için işlemişti. Bu partinin ölüsü 7-8 Milletvekili çıkaracak tabana sahiptir. UG kanadı bakanları ve vekilleri sürekli partiden ayrılmakla partiyi tehdit etmektedirler ifadesinde bulundu.

SERDAR BEY SESSİZ KALIYOR

Ayni kaynak açıklamalarına devamla, Serdar bey sağın lideri safsatalarıyla, disiplin suçu işleyen kanada karşı sesiz kalmakta. Biz bu durumu da kabul etmiyoruz . Küçük olsun bizim olsun diye düşünenleden değiliz. Felsefesiyle, kararlılığıyla inandırıcılığıyla ilkeleriyle, partinin büyümesinden yanayız. Ama malesef olmuyor dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA