23 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa22°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele22°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

DP-UG GAZİMAĞUSA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ARTER, SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK PROJELERİNİ ANLATTI

DP-UG Gazimağusa Belediye Başkan Adayı Arter, Sokak Hayvanlarına Yönelik Projelerini Anlattı

26 Nisan 2014 Cumartesi 18:57

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Gazimağusa Belediye Başkan adayı İsmail Arter, sokak hayvanlarıyla ilgili çalışma yapmayı hedeflediğini belirtti.

DP-UG’den yapılan yazılı açıklamaya göre Arter, hayvan hakları konusundaki görüş ve projelerini açıkladı.

Arter, veteriner ihtiyacının 7/24 sağlanacağı, kedi ve köpekler için rehabilitasyon alanlarının yaratıldığı, tam donanımlı ameliyathane barındıran çağdaş bir barınak ve rehabilitasyon merkezi kurmayı hedeflediklerini kaydetti.

Arter, “Ayrıca, hayvanlara tıbbi müdahale gereken acil durumlarda, alınabileceği bir ambulans ve köpek yakalama konusunda eğitimli personel de hizmet sunacak. Tüm bunların yanı sıra hayvanların kendileri için özel olarak doğal ortamlarındakine benzer hazırlanan barınaklarda özgürce yaşadığı, ağaç ve bitki çeşitliliği ile kentin ve kentlinin de ziyaret edebileceği doğal bir yaşam alanı yaratacağız” dedi.

Arter, hayvan dostu belediyecilik anlayışının şart olduğunu ifade etti.

Gazimağusa Belediyesi’nin, şehir içindeki köpekleri toplayarak, çöplüğe atıp ölüme terk ettiğini iddia eden Arter, bunun kabul edilemez bir davranış olduğunu belirtti. Arter, ilçedeki sokak hayvanlarının sağlıklı yaşam haklarını sürdürmesini sağlamanın görevleri olduğunu söyleyerek, bu yöndeki çalışmaları, hayvan severlerle işbirliği içinde sürdüreceklerini kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA