20 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele16°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

DÖRDER GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR

Dörder gün daha tutuklu kalacaklar

28 Mart 2014 Cuma 11:08

14 yaşındaki küçük kıza tecavüz etmekle suçlanan zanlılar yine mahkemedeydi

Dörder gün daha tutuklu kalacaklar

14 yaşındaki küçük kıza tecavüz ettikleri gerekçesiyle tutuklu bulunan iki zanlı tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. "13 yaşından büyük 16 yaşından küçük kızla cinsi münasebette bulunma" ve "16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz" suçlamalarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlıların tutukluluk süresi 4'er gün daha uzatıldı. Doktor kontrollerinde küçük kıza tecavüz edildiği teyit edildi.

Biri kabul, diğeri inkâr etti

Meselenin tahkikat memuru Müfettiş Muavini Halil Seven, her iki zanlının küçük kıza 2013 Eylül ile 2014 Mart tarihleri arasında tecavüz ettiklerini açıkladı. Seven, 65 yaşındaki zanlının suçu kabul etiğini, daha sonra tutuklanan 54 yaşındaki zanlının ise hiçbir suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Müfettiş Muavini Seven, yapılan muayenede çocuğun 19 haftalık hamile olduğunun saptandığını da kaydetti

Olay yerlerinden emareler alındı...

Müfettiş Muavini Halil Seven, tecavüzün gerçekleştirildiği düşünülen yerlere giderek emareler alındığını ve emarelerin tahlile gönderildiğini de belirtti.

Meselenin çok ciddi bir mesele olduğunu ve toplum arasında infial yaratacak boyutta olduğunu söyleyen Müfettiş Muavini Halil Seven,  tahkikatın çok yönlü devam ettiğini belirtti. Seven, mesele ile ilgili olarak alınması gereken birçok ifadenin olduğunu belirterek her iki zanlının da tutukluluk süresinin 8 gün daha uzatılmasını talep etti.

Tutukluluk süreleri uzatıldı...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı iki zanlının tahkikat maksatları bakımından 4'er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Gamze BAYKUR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA