DOLAR ENDİŞESİ ARTIYOR

10 Ağustos 2015 Pazartesi 13:55
ABD'de faiz artışlarının Eylül ayında başlayabileceğine yönelik beklentilerin güçlenmesi küresel piyasalarda doların güçlü seyrini sürdürmesine neden olurken piyasada bugün koalisyon görüşmeleri çerçevesinde AKP ve CHP liderlerinin görüşmesi takip edilecek.
Cuma gününü 2.78'in hemen üzerinde tamamlayan ve bugün güne benzer seviyeden başlayan dolar/TL 12.47'de 2.7890/2.7900 seviyesinden işlem gördü. Sepet bazında TL aynı saatte 2.9204/2.9218, euro/TL ise 3.0520/3.0537 seviyesindeydi.
Dolar, 13.03 itibariyle en yüksek 2,7930'a kadar yükseldi.
Petrol fiyatlarının yeniden yönünü aşağı çevirerek altı ayın en düşük seviyelerine gerilemesi ise Türkiye gibi petrol ithal eden ülke para birimlerine destek olmayı sürdürüyor.
İstanbul Sultanbeyli'de polis merkezine dün gece yarısı bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi; saldırının ardından olayı araştıran güvenlik güçlerine bu sabah açılan ateş üzerine çıkan çatışmada ise iki saldırgan öldürüldü; bir polis hayatını kaybetti.
TERÖR ENDİŞESİ
Haber kanalları İstanbul'da bulunan ABD başkonsolosluğuna iki saldırgan tarafından ateş açıldığını, olayda ölen olmadığını; kaçan saldırganlardan birinin ise yaralı yakalandığını bildirdi.
Şırnak'ın Silopi ilçesinde meydana gelen mayın patlamasında dört polis hayatını kaybetti, bir polis ağır yaralandı.
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde askeri bir helikoptere açılan ateş sonucunda ise bir asker hayatını kaybederken, bir asker de yaralandı.
"KORKU ETKİLİYOR"
Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Güvenlik güçlerine yönelik artan saldırılar piyasada endişe yaratıyor. Sürecin devam etmesi etkinin bugünkünden daha fazla hissedilmesine neden olabilir. Bunun dışında petrol fiyatlarındaki düşüş TL'yi destekliyor diyebiliriz. Bugün petrol fiyatlarındaki düşüş olmasaydı güvenlik olaylarının piyasada daha sert bir baskı yarattığını görebilirdik" dedi.
Brent petrolün varil fiyatı 49 dolarında altında işlem görürken, fiyatlar gün içinde altı ayın en düşük seviyesi olan 48.26 dolara kadar geriledi.
Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu bugün 1800'de bir araya gelerek koalisyon görüşmelerinde gelinen noktayı değerlendirecek. AKP ve CHP koalisyon heyetleri arasındaki istikşafi görüşmeler 3 Ağustos Pazartesi tamamlanmış, her iki parti liderine görüşmelerle ilgili rapor sunulmuştu.
Tahvil-bono piyasasında iki yıllık gösterge olan 14 Haziran 2017 itfalı tahvilin bileşik faizi Cuma günü spot kapanışta yüzde 10.05 seviyesindeydi. İki yıllık göstergede 1250 itibarıyla henüz işlem gerçekleşmedi. 10 yıllık gösterge 12 Mart 2025 itfalı tahvil ise spot kapanışta ortalama yüzde 9.69, valörde son işlemde yüzde 9.70 seviyesindeydi. Bugün aynı saat itibarıyla son işlem yüzde 9.70 bileşik seviyesinden gerçekleşti.
Mahkeme İlanı.. Dava No: 32/2026Mahkeme İlanı.. Dava No: 32/202604 Mayıs 2026 Pazartesi 15:30KIBRIS
Ayşegül Baybars’tan muhaceret affı çıkışı: Turist olarak gelenleri neden affediyoruz?Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, “Çalışma izninden mağdur ya da öğrenciler bir yere kadar anlaşılabilir ancak turist olarak gelmiş ve bu ülkenin tüm yasalarını sömürmüş birini affetmek nedir? Ayrıca turisti affedince yine turist kalmış oluyor.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:10KIBRIS
Narkotik Operasyonu: Kokain ve Hintkeneviri Ele GeçirildiLefkoşa’da “uyuşturucu madde tasarrufu, alma ve verme” suçlarından tutuklanan O.C.N. mahkemeye çıkarıldı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:08KIBRIS
Lefkoşa'da yine mide bulandıran olay: 14 yaşındaki çocuğa...Lefkoşa’da “16 yaşından küçük çocuğa cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklanan M.K. (E-25), mahkeme huzuruna çıkarıldı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Aynı Suçu Tekrarladı, Hapis Cezasından KurtulamadıLefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, farklı tarihlerde işlediği uyuşturucu suçlarından yargılanan Muhammed Abullah hakkındaki dava karara bağlandı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:06KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta şap hastalığı bulaşan çiftlik sayısı 110’a yükseldi: Aşılama sürüyorRum Veteriner Dairesi, “Athienu”da (Kiracıköy) iki küçükbaş hayvan çiftliğinde şap hastalığı tespit edildiğini açıkladı, Rum Veteriner Dairesi bulaşan çiftlik sayısının 110’a yükseldiğini ve aşılama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 12:50GÜNEY KIBRIS
Redif Ekinci: Geç kalınmış bir seçime gidiyoruz, güçlü şekilde meclise dönüp hükümete talibizToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Redif Ekinci, Nupelda Karabuğday’ın Ada TV’de hazırlayıp sunduğu programa konuk olarak hem parti vizyonuna hem de ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.04 Mayıs 2026 Pazartesi 11:11KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta yaz okulu uygulaması bu yıl da sürüyorRum Eğitim Bakanlığı, 39 devlet ilkokulu ve 25 anaokulu ile özel okullarda yaz okulu uygulamasının devam edeceğini açıkladı04 Mayıs 2026 Pazartesi 11:08GÜNEY KIBRIS
"Çalışanlar angarya çalışmama hakkını kullanarak ek mesaiye kalmayacak"Bengihan: Ek mesai ödemeleri yapılmadı; çalışanlar angarya çalışmama hakkını kullanarak ek mesaiye kalmayacak04 Mayıs 2026 Pazartesi 10:54KIBRIS
Çamlıbel'de 3 saatlik elektrik kesintisi olacakÇamlıbel’de alçak gerilim proje çalışması nedeniyle bugün 10.00–13.00 saatleri arasında Akasya, Defne, Buğday, Başak, Uluçam, Reyhan, Nergis ve Çimen sokaklarına elektrik verilemeyecek.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:27KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.