28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

DOLAR 2016'NIN İLK ÇEYREĞİNDE GÜÇLENEBİLİR

Gözler 2016'da

Dolar 2016'nın ilk çeyreğinde güçlenebilir

24 Aralık 2015 Perşembe 09:11

ABD Doları, 2016 yılının ilk çeyreğinde İngiliz Sterlini ve Kanada Doları dışında 10 önemli paranın tamamı karşısında güçlenebilir.

ABD Doları, 2016 yılının ilk çeyreğinde İngiliz Sterlini ve Kanada Doları dışında 10 önemli paranın tamamı karşısında güç kazanabilecek olurken, analist tahminlerine göre Yeni Zelanda Doları en kötü performansı gösteren para olacak.

Dolar, Fed'in faiz artırımına gitmesiyle birlikte 10 önemli para karşısında Eylül ayı sonundan bu yana güçlendi ve vadeli kontratlar ikinci bir faiz artırımının Nisan ayı kadar yakın olabileceğini işaret ediyor. Yeni Zelanda ve Avustralya paraları, emtia fiyatlarındaki zayıflıktan etkilenmeyerek kazançlara öncülük etmişti. Sterlin, yavaşlayan ekonomi nedeniyle İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) parasal sıkılaştırma çerçevesinde Fed'i takip etme ihtimalinin düştüğüne ilişkin endişeyle Nisan ayından bu yana bu hafta en düşük seviyesine indi.

Tokyo'da Brown Brothers Harriman & Co. başkan yardımcısı Masashi Murata, “Doların görünümünü destekleyen, merkez bankaları arasındaki para politikaları ayrışmasının arkasındaki ABD ekonomik büyümesine ilişkin görünümdür. 10 önemli para içerisinde herhangi bir paranın, dolardan daha iyi performans göstermesi güç olacak” dedi.

Perşembe günü Tokyo saatiyle 13:57'de euro karşısında yüzde 0.2 değer kaybederek 1.0932 seviyesinden işlem gören ABD parası, yen karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 120.73 seviyesinden alıcı buldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA