20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

DOLANDIRICILIKTAN 8 AY YATACAK

Dolandırıcılıktan 8 ay yatacak

29 Ağustos 2014 Cuma 12:39

Tavuri’yi cumhurbaşkanlığı adaylığı da bir kez daha mahkûm olmaktan kurtaramadı…

 (Kamalı Haber)-Ülkenin en tanınmış sabıkalılardan, geçtiğimiz gün cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklayan “Tavuri” lakaplı Mustafa Serttaş, dün çıkarıldığı mahkeme tarafından 8 ay hapse mahkûm edildi.

Başkasının kimliğine bürünme ve sahtekârlıkla para temin etmeye teşebbüs iddialarından suçlu bulunarak 8 ay hapse mahkum edilen Tavuri, seçimlere aday olamayacağı için üzüldüğünü ve kendisini çekemeyenlerin ceza evine gönderttiğini savundu.

Dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit huzurunda görüşülen davada, sanık Mustafa Serttaş hazır bulundu.

Tavuri, gazeteye ilan vererek, evi olduğunu ve 6 bin TL’ye bir yıllığına evini kiralayacağını söyleyip, Gamze Dağ isimli kadını dolandırmak istemiş, ancak şüphelenmesi üzerine polisi arayarak randevu yerine polis ile birlikte giden Dağ,  Tavuri’nin suç üstü yakalanmasını sağlamıştı. Tavuri, aleyhinde getirilen iki davadan suçlu bulunarak 8 ay hapse mahkûm edildi.

226 sabıkası bulunan ve KKTC’de birçok kişinin kimliğine bürünerek dolandırıcılık yapan Tavuri aleyhinde kararı Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit okudu.

Birçok suç işleyerek daha önce defalarca ceza evine girmesine rağmen Serttaş’ın uslanmadığının altını çizen Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlıya ceza verilirken daha önceki sabıkalarını da göz önünde bulundurarak, 8 ay hapse mahkum ettiğini açıkladı. 13 yaşından buyana ceza evine girip çıkan Tavuri böylece, 49 yıllık yaşamı boyunca toplamda 34 buçuk sene hapis yatmış olacak

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA