19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

DOLANDIRICILIK ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ…

Dolandırıcılık şebekesi çökertildi…

19 Eylül 2014 Cuma 16:00

sebeke (7) - KopyaTürkiye’de ülkemize gelen dolandırıcılık şebekesi polisin yaptığı takip ve operasyonlar sonucunda yakalandı. Operasyonlar sonucunda emareler ile birlikte zanlılara tutukluluk kararı alındı.

 

Gamze BAYKUR

 

Türkiye’de telefon yoluyla kişilerle temasa geçerek kişilerin kimlik bilgileri ve hesap bilgilerine ulaşmaya ve dolandırmaya çalışan “dolandırıcılık şebekesi” şimdi de KKTC’yi hedef aldı. KKTC’de faaliyete geçmek için 13 Eylül tarihinde Türkiye’den gelen şebeke Mağusa’da 2 ayrı vatandaşı dolandırdıktan sonra polisin yoğun uğraşları sonucu tespit edilerek çökertildi. Teknik takip ve pusu görevi sonucu çökertilen “dolandırıcılık şebekesinin” üyeleri Abdülkadir Coşkun, Abdülkadir Doğan, Aziz Demirkan, Süleyman Demirkan, Süleyman Elbedrani, Tahsin Sezer, Serap Sezer ve Tamer Göker tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Toplam 2 bin 730 Sterlin, 1750 TL ve çok sayıda altın ziynet eşyasını hile yoluyla sirkat eden zanlılar 1 gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

sebeke (5) - KopyaPOLİS VE SAVCI OLARAK TANITTILAR…

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Kutlu, zanlı Abdülkadir Coşkun, Abdülkadir Doğan, Aziz Demirkan, Süleyman Demirkan, Süleyman Elbedrani’nin Kezban Yüzcen’i telefonla arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra müşteki Yüzcen’in başının belada olduğunu ve adının uyuşturucu olayına karıştığını söyleyerek kendisini bu olaydan kurtarmak için para ve ziynet eşyası talep ettiklerini açıkladı. Müşteki Yüzcen’in zanlılara inandığını belirten Kutlu, müştekinin bir poşet içerisine 600 Sterlin, 50 TL, 1 adet bendo diye bilinen altını ve 4 adet erkek yüzüğünü koyup zanlıların tarif ettiği boş bir arazi içerisine koyduğunu zanlı Abdülkadir Doğan’ın ise konu poşeti aldığını açıkladı. Olayın ayni gün polise intikal ettiğini belirten Kutlu, yapılan tahkikatlar sonucunda konu kayıp emarelerin ve zanlıların tespit edilemediğini söyledi.

İKİNCİ KURBANLARI YAŞLI BİR ÇİFT OLDU…

Polis Memuru Mehmet Kutlu, 16 Eylül tarihinde yine zanlı Abdülkadir Coşkun, Abdülkadir Doğan, Aziz Demirkan, Süleyman Demirkan, Süleyman Elbedrani’nin Orhan ve Şöhret Topçay’ı ayni şekilde telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra isimlerinin kara para olayına karıştığını ve kara paradan dolayı bankada yüklü miktarda paralarının olduğunu bildiklerini söyleyerek, kendilerini kurtarmak için ziynet eşyası ve para talep ettiklerini açıkladı. Ayni gün Şöhret Topçay’ın bankadan çektiği 2 bin Sterlin parayı, evinde bulunan 1700 TL, 130 Stg. ve muhtelif ebatlarda 20 parça altını poşetin içine koyarak evinin 200 metre ilerisinde yol kenarına bıraktığını açıklayan Kutlu, yine zanlı Abdülkadir Doğan’ın gelerek konu poşeti aldığını belirtti.

sebeke (6) - KopyaTEKNİK TAKİP VE PUSU GÖREVİ SONUCU YAKALANDILAR

Yapılan yoğun tahkikatlar neticesinde zanlıların ZMC 179 plakalı aracı kullandıklarının tespit edildiğini belirten Polis Memuru Mehmet Kutlu, konu aracın Gülseren bölgesinde bir evin önünde park halindeyken tespit edildiğini ifade etti. Konu evin önünde pusu görevine başlandığını belirten Kutlu, zanlı zanlı Abdülkadir Coşkun, Abdülkadir Doğan, Aziz Demirkan, Süleyman Demirkan, Süleyman Elbedrani’nin evden çıkarak araca bindikleri esnada tespit edilerek tutuklandıklarını açıkladı.

Paraların bir kısmı ile altınlar bulundu…

Polis Memuru Mehmet Kutlu, zanlıların kaldıkları evde yapılan aramada 5 bin 700 TL, 50 Stg., altınlar, bir çok cep telefonu ve kullanılmış ve kullanılmaya hazır sim kartların bulunduğunu açıkladı. Zanlı Abdülkadir Doğan’ın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten Kutlu, yapılan soruşturmalarda zanlı Abdülkadir Coşkun, Abdülkadir Doğan, Aziz Demirkan’ın müştekilerden sirkat ettikleri altınları 15 Eylül tarihinde zanlı Tahsin Sezer, Serap Sezer ve Tamer Göker’e verdiklerinin tespit edildiğini açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kutlu, birçok kayıp emarenin olduğunu söyleyerek tüm zanlıların 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Abdülkadir Coşkun, Abdülkadir Doğan, Aziz Demirkan, Süleyman Demirkan, Süleyman Elbedrani, Tahsin Sezer, Serap Sezer ve Tamer Göker’in tahkikat maksatları bakımından 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA