20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

DOLANDIRICI ÇETESİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ…

Dolandırıcı çetesi cezaevine gönderildi…

30 Eylül 2014 Salı 12:40

suc (2)Gamze BAYKUR

Türkiye’den KKTC’ye vatandaşları dolandırmak için gelen “Dolandırıcılık şebekesi” üyeleri zanlı Abdülkadir Coşkun, Abdülkadir Doğan, Aziz Demirkan, Süleyman Elbedarani ve Süleyman Demirkan dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Hile yoluyla sirkat” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlılardan Abdülkadir Doğan 45 günü geçmemek şartıyla cezaevine gönderilirken, diğer zanlılar teminata bağlandı. Ancak teminata bağlanan zanlılar teminat şartlarını yerine getiremeyerek cezaevine gönderildiler.

Polis: “Zanlı Abdülkadir Doğan, olayları tüm detayıyla anlattı…”

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Kutlu, zanlı Abdülkadir Coşkun, Abdülkadir Doğan, Aziz Demirkan, Süleyman Demirkan, Süleyman Elbedrani’nin 15-16 Eylül tarihlerinde Kezban Yüzcen ve Orhan Topçay’ı telefonla arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra başlarının belada olduğunu ve isimlerinin uyuşturucu ve kara para olaylarına karıştığını söyleyerek, kendilerini kurtarmak için para ve ziynet eşyası talep ettiklerini açıkladı. Müşteki Kezban Yüzcen’in bir poşet içerisine 600 Sterlin, 50 TL, 1 adet bendo diye bilinen altını ve 4 adet erkek yüzüğünü, Orhan Topçay’ın ise 2 bin Sterlin, 1700 TL, 130 Stg. Ve 18 bin 270 TL değerinde 18 parça altını poşetin içine koyarak zanlıların tarif ettiği yere bıraktığını belirten Kutlu, zanlı Abdülkadir Doğan’ın gelerek konu poşeti aldığını açıkladı. Zanlı Doğan’ın geniş çaplı ifade vererek olayı tüm detaylarıyla anlattığını belirten Kutlu, zanlı Doğan’ın hile yoluyla sirkat ettikleri sterlinleri Lefkoşa’da dövizcide bozdurduğunu açıkladı. Kutlu, tüm zanlıların TC vatandaşı olduğunu ve KKTC’de turist vizesi ile bulunduğunu belirterek, zanlıların 3 ayı geçmemek şartıyla merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Abdülkadir Doğan’ın davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesine emir verdi. Toroslu, zanlı Abdülkadir Coşkun, Aziz Demirkan, Süleyman Demirkan, Süleyman Elbedrani’nin ise kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 5’er bin TL nakdi teminat ödemelerine, 1’er KKTC vatandaşının 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada bir gün en yakın karakola ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi. Teminata bağlanan zanlılar teminat şartlarını yerine getiremeyerek hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA