29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

DOĞUŞ DERYA; "BAŞBAKAN GENÇLERDEN ÖZÜR DİLESİN"

Cumhuriyet Meclisi'nde söz alan CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, #reddediyoruz eylemine ilişkin açıklamalarda bulundu...

Doğuş Derya; "Başbakan gençlerden özür dilesin"

20 Haziran 2016 Pazartesi 15:15

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda  Başkanlığın Genel Kurul’a sunuşlarının ardından, TAK’ta  yaşanan gelişmeler de gündem oldu.

TDP milletvekili Zeki Çeler, son gelişmelere atıf yaparak, ajansın haber edinmeye sansür uyguladığını  ifade etti.

“Reddediyoruz” eyleminin yapılacağını haberleştiren ajansın hem bu haberi yayından kaldırdığını, hem de eylemi izlemediğini kaydeden Çeler, “eylemin neden sansürlendiği” konusunda yanıt istedi.

Eylemin Rum tarafının desteğiyle yapıldığı söylemlerinin doğru olmadığını kaydeden Çeler, bu platformda sadece sol görüşlülerin değil her kesimden kişinin yer aldığını söyledi.

CTP Milletvekili Doğuş Derya da, basının 4'üncü kuvvet olduğunu vurguladı, basın özgürlüğünün kısıtlanarak iktidarın sesi haline getirtilmesinin yanlış olduğunu anlattı.

“Meclis'te çalışan TAK muhabirlerinden giden haberlerin merkezdeki kontrollerde çarptırıldığını, sansürlendiğini” iddia eden Derya, Başbakan Yardımcısı Denktaş'a perşembe günü Meclis’te sordukları soruları örnek gösterdi.

Derya, 2016 yılında, soğuk savaş stratejileri ile 'TAK, BRT ve devlet benim' bakışıyla hareket edilemeyeceğini dile getirerek, “Halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanması demokrasiyi katleder” dedi.

Derya, hükümet ve Başbkan  Özgürgün’den gençlerden özür dilemesini istedi.

Derya, bir Kıbrıslının “yanan ben değilim” mantığıyla Trodos’taki yangına kayıtsız kalamayacağını da vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA