19 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

DİYETE DEVAM EDEMİYORUM

Diyete Devam Edemiyorum

25 Temmuz 2013 Perşembe 09:03

diyetKilo vermeye çalışmak her kadının hayatının en az bir döneminde yapmaya çalıştığı şeyler arasında yer alıyor. Bunun en etkili yollarından birisi ise elbette ki diyetler ve beslenme rejimleri ile daha az kalori almak ve spor desteği ile fazla kiloları kaybetmektir. Ancak spor kısmı yapılabilse bile pek çok kadının diyete devam etme konusunda sıkıntılar yaşadığı biliniyor. Her Pazartesi başlanan diyetler daha hafta ortasında rafa kaldırılıyor ve bu nedenle düzenli kilo verme ritmi bir türlü yakalanamıyor. Siz de diyete devam edemiyorum diyenlerdenseniz bazı dikkat etmeniz gerekenleri bir araya getirdik.

İlk olarak diyetlerin bir günde ölçülebilecek kadar kilo verdirmediklerini, verdirenlerin ise sağlıklı olmadığını belirtmeliyiz. Kaç kilo verdiğinizi her gün ölçmeye kalkarsanız hem moraliniz bozulacaktır hem de farklı günlerde değişen kilonuz nedeniyle kendinizi kandırmanıza neden olacaktır. Haftada bir yahut iki haftada bir kilonuzu kontrol ederek, aldığınız mutlu sonuca sevinebilir, böylece diyetinize devam etmek için motivasyonunuzu koruyabilirsiniz.

Ayrıca diyetinizi yaparken sizin canınızın da arada kaçamaklar yapmak isteyeceği neredeyse kesin. Bu kaçamakların sürekli olarak yapılması ise maalesef diyetin tamamen boşa gitmesine neden oluyor. Eğer kendinizden şüphe ediyorsanız, diyetiniz dışında yediklerinizi her defasında bir defter not edebilir, böylece ipin ucunun ne kadar kaçtığını da görebilirsiniz.

Herkesin bünyesi diyet ve rejimlere farklı tepki verecektir. İlk günlerden diyetin sonuçlarını alanlar olabileceği gibi belki bir aya varan sürelerde hiç bir şekilde kilo veremeyecek olanlar da olacaktır. Sakın bu durumun motivasyonunuzu kesmesine izin vermeyin ve disiplininizi sıkı bir şekilde koruyarak uzun vadeli sonuçları görmeye çalışın.

Bazı diyetlerin maalesef tek bir yemek çeşidine odaklandığı ve tek tip beslenme ile hastaları zorladığı biliniyor. Bir kaç hafta sonra size bıkkınlık verecek olan bu tip diyetleri terkedin ve her gün farklı tatlar elde etmenizi sağlayacak lezzetli, keyifli diyetlere göz atın. Kısa vadede çok kilo vermek yerine uzun vadede az az kilo vermeyi hedefleyen bu diyetlerin kalıcılığı da daha fazla olmaktadır.

Hedeflerinizin çok uç noktalarda olması da sizin diyet hevesinizi bir süre sonra kıracaktır. Mümkünse mütevazi hedefler koyarak adım adım kilo kaybetmeye, bir yandan kilo kaybederken sarkmaları önleyecek egzersizlere de başvurmaya çalışın. Düzenli spor ve egzersiz yapmak diyet motivasyonunuzu da arttıracaktır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA