29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

DİYARBAKIR'DA NEVRUZ KUTLAMASI

Sahnede konuşan Sırrı Süreyya Önder, Davutoğlu'na seslendi, "Kürt evine giremiyor, Türk evinden çıkamıyor. İşte sizin kamu düzeni diye ülkeyi getirdiğiniz nokta burası" dedi.

Diyarbakır'da Nevruz kutlaması

21 Mart 2016 Pazartesi 14:06

Diyarbakır'da HDP'nin düzenlediği Nevruz kutlaması başladı. Alanda yoğun güvenlik önlemleri alındı. 

Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları sıkı güvenlik önlemleri altında başladı. Nevruz Parkı'na vatandaşlar kurulan 5 ayrı polis noktasından aranarak girerken, çevrede de geniş güvenlik önlemleri alındı. Kutlamalar, her yıl olduğu gibi bu yıl da merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan Nevruz Parkı'nda bugün saat 10.00'dan itibaren başladı. 

Nevruz'a katılmak için vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren alana geldi. Katılımın, geçtiğimiz yıllara göre daha düşük olduğu gözlendi. 

Sırrı Süreyya Önder: Kürt evine giremiyor, Türk evinden çıkamıyor

Etkinlikte konuşan HDP'li Sırrı Süreyya Önder, PKK'ya yönelik operasyonları eleştirdi, "Kamu düzeni tankla tüfekle, polisle askerle sağlanmaz. Sayın Başbakan, Kürt evine giremiyor, Türk evinden çıkamıyor. İşte sizin kamu düzeni diye ülkeyi getirdiğiniz nokta burası" dedi.

"Sayın Öcalan’la aramızda dağlar, denizler, duvarlar olabilir. 3 yıl beraber barış, özgürlük, onurlu eşit bir yaşam uğruna mesai yaptık. Sayın Öcalan mesaj gönderseydi, ‘Bre siyasi ahmaklar! Ben size Eşme ruhu dedim. Yoldaşlarıma söyledim, size yardım ettiler. Bunun bölge barışı kıvılcımı olmasını diledim. Sizse katliama varan uygulamalar, kendi türbenize gönderemediğiniz tankları kendi halkınıza gönderdiniz bre ahmaklar!’ diye başlardı söze.

Kamu düzeni tankla tüfekle, polisle askerle sağlanmaz. Sayın Başbakan, Kürt evine giremiyor, Türk evinden çıkamıyor. İşte sizin kamu düzeni diye ülkeyi getirdiğiniz nokta burası."

Yoğun güvenlik önlemleri

Edirne, Manisa, İzmir, Antalya, Kırıkkale gibi illerden takviye gelenlerin de aralarında olduğu 5205 polis kentte görevlendirilirken, kritik noktalara da zırhlı araçlarla polis ekipleri konuşlandırıldı. Nevruz Tertip Komitesi de yaklaşık 5 bin kişiyi güvenlikten sorumlu olarak görevlendirdi. 

Polis, alana girenleri kurulan 5 ayrı arama noktasından tek tek arayarak girmelerine izin verdi. Bu arada başlarında Abdullah Öcalan fotoğraflarının bulunduğu şapka takanların alana alınmadığı görüldü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA