20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

DIŞKIDAKİ GİZLİ TEHLİKE!

Dışkınızda kan mı var? Bir çok hastalığın habercisi olabilir...

Dışkıdaki gizli tehlike!

29 Mayıs 2016 Pazar 11:23

Dışkıdan gelen kanın hangi hastalığın habercisi olduğunu anlamak için, önce kanamanın durumunu belirlemek gerekir. Çok az peçeteye damla şeklinde geliyor olabilir. Bir ileri durumu damla değil de hafif akıntı şeklinde olabilir. Ve en ileri durumu şiddetli kanamadır. İlk durumlar bir veya birkaç kere oluştuğunda acil tedavi gerekmeyebilir. Bir hastalık belirtisi bile olmayabilir. Devam ediyorsa sorun bu noktada başlar. Şiddetli kanama başlı başına bir sorundur zaten. Belirtilerin doğru algılanması, doğru tanıya, doğru tanıda netice alından tedaviye götürür.

 Dışkıdan Gelen Kanın Neyin Habercisi

Her zaman aynı sebebe bağlı olmayabilir. Hemoroidal bir hastalığın sebebi olabilir. Dışkıdan gelen kan bu hastalığın ilk aşamasıdır. İlaç tedavisi en doğru yöntem olacaktır. Bir ikinci hastalık olarak anal fissür denilen makattaki çatlak gösterilebilir. Yeni başladıysa sıcak su torbasına oturmak ve iyileştirici kremler kullanmak bu hastalığın çok çabuk giderilmesine yardımcı olur. İlerlemişse ameliyat gerekebilir. Ve son habercide kolon kanseri (kalın bağırsak kanseri) olarak karşımıza çıkar. En istenilmeyen sonuç olsa da kanama şiddetliyse oluşabilecek her durum göz önüne alınmalıdır. Her kanser çeşidinde olduğu gibi erken teşhis çok önemlidir. Kolonoskobi yaptırarak en güvenilir teşhis konulabilir. Tedavi urun durumuna göre değişiklik gösterir. Yani atılan her doğru adım size sağlığınızı geri getirir.

 Gizli Tehlike Dışkıdaki Gizli Kan

Halsizlik, hiç geçmeyen uyku hali, merdivenleri çıktığınızda nefes nefese kalmanız ve özellikle kansızlık ve demir eksikliğinin belli oranları aşması halinde bu durumdan şüphelenmek gerekir. Çok çeşitli nedenleri vardır. Ülser, bağırsaklardaki iltihap, tifo, dizanteri, kıl kurdu, damar çatlaması gibi nedenlerden olabileceği gibi kullandığımız bazı ilaçlardan da meydana gelebilir. Yapılacak bazı testlerle bu gizli durumu açığa çıkartabiliriz. Normal görülen kanda da gizli kanda da zaman kaybetmeden genel cerrahinin kapını çalmamız gereklidir. Çünkü sağlığımızın en büyük hazinemizdir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA