20 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele16°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

DİSİ’DEN KASULİDİS’İN NATO ÇİZGİSİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Rum daimi temsilcisine gönderdiği “yeni çizgi” konusunda açıklama yaptığı belirtildi.

DİSİ’den Kasulidis’in NATO çizgisine ilişkin açıklama

13 Ekim 2016 Perşembe 14:50

 DİSİ Basın Sözcüsü Prodromos Prodromu’nun, Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, NATO karşıtı olarak nitelendirilen, Avrupa Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok’un hazırladığı (Ortak Dış Siyaset ve Savunma Politikası) rapor hakkında, Rum ve yabancı Avrupa milletvekillerine iletilmek üzere Rum daimi temsilcisine gönderdiği “yeni çizgi” konusunda açıklama yaptığı belirtildi. 

Simerini gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, rapor hakkında temsilcilere gönderdiği çizginin, “NATO karşıtı renginde olduğu ve Kıbrıs sorunun çözümü hatırına güvenlik konularında AKEL ile dolaylı olarak birlikte yürüdüğü” imajını verdiğini yazdı.

Habere göre DİSİ Basın Sözcüsü Prodromos Prodromu, DİSİ’nin NATO gidişatından ve “Barış İçin Ortaklık’”a katılım arzusundan uzaklaşıp uzaklaşmadığı şeklindeki bir soru üzerine gazeteye yaptığı açıklamada, tüm sürecin donmasının nedenin, gerçekte, Kıbrıs sorunundaki gelişim halindeki diyalog olduğunu ifade etti. 

Prodromu, Kıbrıs sorunundaki süreçte, garantiler ve güvenlik konularının ele alınmasının söz konusu olduğunu, şu anda (PfP’ye katılım) bu konunun açılmasının zamanının olmadığını belirtti. 

Prodromu, Kıbrıs sorunun çözümlenmemesi halinde tercihlerini yeninde inceleyebileceklerini de ifade etti. 

THEOHARUS 

Simerini gazetesi de, Dayanışma Hareketi Başkanı aynı zamanda Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular Grubu (ECR) Avrupa Parlamentosu üyesi Eleni Theoharus’un, Avrupa Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok’un hazırladığı Ortak Dış Siyaset ve Savunma Politikası raporu için değişiklik önerisi sunduğunu yazdı. 

Theoharus’un sunduğu değişikliğin, Güney Kıbrıs’ın Barış İçin Ortaklık’a katılımıyla alakalı olduğunu yazan gazete, Theoharus’un, Rum Dışişleri Bankalığı’nın Daimi Temsilcilik aracılığıyla öneri sunmamasından endişe duyduğunu da belirtti.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA