28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

DİRİLERİN KAVGASI ÖLÜLERİ VURDU

Dirilerin kavgası ölüleri vurdu

16 Haziran 2014 Pazartesi 13:45

MEZARLIKTA ŞAŞKINLIK: Babalar Günü nedeni ile ülkenin farklı yerlerinde mezarlıklara akın eden birçok vatandaş, mezar taşlarının kırık olduğunu fark etti. Kırık mezarlar üzerinde bulunan mozaik firması broşürleri ise tepki topladı. Mezarların iki şirket arasında yaşanan husumet nedeni ile kırıldığı tahmin ediliyor.

BABA - OĞUL TARTIŞMASI: Kırık mezarlarda bulunan broşürlerin Akyürek Mozaik ve Yusuf Akyürek Mozaik isimli iki şirkete ait olduğu dikkat çekerken, bu iki şirketin hasım durumda olan olana baba ve oğla ait olduğu öğrenildi. İki şirket yetkilisi mezar kırma olayında birbirini suçladı.

MEZAR KIRMA VE BROŞÜRE TEPKİ: Vatandaşlar bir yandan aile bireylerine ait mezarların üzerinde bulunan firma bilgilerinin taşlarının kırılmasına tepki gösterirken diğer yandan ise mezarlara broşür bırakılmasını sert şekilde eleştirdi. Olay polise intikal ederken, mezarları kimin kırdığı konusundaki araştırma devam ediyor.

KAVGA ESKİYE DAYANIYOR: Akyürek Mozaik ve Yusuf Akyürek Mozaik isimli şirketlerin arasındaki kavga daha öncede mahkemeye taşınmıştı. Birbirlerine kasti hasar veren baba ve oğul mahkemeye kelepçe ile çıkarılırken, teminat ile serbest kalmıştı.

Haber: Turgut Çalıcı

Fotoğraflar: Emine Özkalp

Babalar günü nedeni ile mezarlıklara akın eden vatandaşlar kötü bir sürpriz ile karşılaştı. İlk olarak mezarların kırık olduğunu fark eden çok sayıda vatandaş, ardından ise mezar üzerinden bulunan çiçek koyma yerinde mozaik firması broşürü buldu.

Ülkenin bir çok yerinde yaşanan bu olayda özellikle Akyürek Mozaik ve Yusuf Akyürek Mozaik isimli iki şirketin birbiri ile olan husumeti nedeni ile yaşandığı ortaya çıktı. Baba ile oğlun şirketleri arasında yaşanan kavgadan iki firmanın yaptığı mezar taşlarındaki, reklam içerikli yazılar nasbini aldı.

Broşür ve kırık mezar

Mezarlıklara akın eden vatandaşlar bir yandan kırık mezar taşları ile buluşurken, diğer yandan ayni mezarlara bırakılan Akyürek Mermer ve Yusuf Akyürek Memer firmalarının broşürleri ile buluştu. Bir yandan yaşamını kaybeden aile birlerinin mezarlarının kırık olması ile Babalar Günü’nde şaşkına döndüklerini ifade eden vatandaşlar, mezarlarına broşür bırakılmasını ise ahlaksızlık olarak nitelendirdi.

Karşılıklı Suçlama

Vatandaşlar iki mezar şirketi arasında yaşanan husumet nedeni ile mezarların kırıldığını ifade ederken, özellikle bu mezarlara bırakılan Akyürek Mermer ve Yusuf Akyürek Memer firmalarının broşürlerin rastlantı olmadığını kaydetti. Aralarındaki husumet yıllardır devam eden iki firma yetkilisi ise Detay muhabirine  ayrı ayrı yaptıkları açıklamada rakip firmayı suçladı ve bu mezar kırma olayının iki yıldır yapıldığını kaydetti.

“Karşı taraf yapıyor”

HemAkyürek Mermer hem de Yusuf Akyürek Memer firmalarının yetkilileri kendilerinin mezar kırmadığını ancak rakip firmanın kendilerinin yaptığı mezarları tahrip ettiğini kaydetti.

Ülkenin en büyük doğal mermer şirketlerinden Akyürek Doğal Mermer’in sahibi Yusuf Akyürek olayla bir bağlantılarının olmadığını iddia ederken, kendisinin hacı olduğunu da sözlerine ekledi. Ayni şirkette çalışan küçük oğlu Mustafa Akyürek ise olayın suçlusunun abisi olabileceğini söyledi. Mustafa Akyürek abisi ile tartışmaların yaşandığını, yaklaşık iki yıldır benzer olayların yapıldığını kaydetti.

Akyürek Mermer firması sahibi, Mehmet Akyürek ise olayla ilgili olarak babasını suçladı. Babası ile tartışmalı olduğunu söyleyen Mehmet Akyürek, babasının şirketinin sürekli olarak kendisi tarafından yapılan mezarların taşlarındaki kendi şirket isminin bulunduğu bölümü kırdığını ve konunun polise intikal ettiğini bildirdi.

Polise İntikal Etti

Son olarak Geçitkale’de gündeme gelen mezar taşı kırma olayı bir kez daha polise intikal ettirildi. Mezarlar üzerinde inceleme başlatan polisin olayla ilgili araştırması sürüyor. Daha önce de farklı bölgelerde çok defa benzer olayların gündeme geldiği öğrenilirken, polisin mezar kırma olayını kimin yaptığı konusunda inceleme başlattığı, ancak bu incelemelerin suçüstü durumu olmadığı için neticelendirilmediği öğrenildi.

Baba oğul kavgası mahkemeye düştü

Baba ve oğul arasında yaşanan kavga daha önce de farklı şekilde mahkemeye taşınmıştı.  2012 yılında da ülkenin en büyük doğal mermer şirketlerinden Akyürek Doğal Mermer’in sahibi Yusuf Akyürek ve oğlu Mehmet Akyürek birbirine girdi. 80 TL’lik zarar için baba  ve oğlun mahkemeye kelepçelerle götürüldü basına yansımıştı. Oğul Mehmet Akyürek’e ait iş yerinin önce 30 TL’lik su lastiğini kesen baba Yusuf Akyürek’e misilleme yapan Mehmet Akyürek, babasına ait iş yerindeki 50 TL’ye dolan su deposunu boşalttı. İki şirket yetkilisi birbirlerine karşı kasti hasar suçunu işleyince Mehmet ve Yusuf Akyürek, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne kelepçeyle götürüldü, teminatla serbest kaldılar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA