DİN ADAMINDAN 'ÇALIŞAN KADINLARA CİNSEL TACİZ' ÇAĞRISI

30 Mayıs 2013 Perşembe 13:20

Abdullah Muhammed el-Davud, mesajda 'kadın kasiyerleri cinsel olarak taciz edin' etiketini kullandı
Suudi Arabistan'da sosyal medya kullanıcıları, yazdığı Twitter mesajıyla kadın kasiyerlerin taciz edilmesi çağrısında bulunan bir yazar ve din adamının cezalandırılması çağrısında bulundu.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaklaşık 100 bin takipçisi bulunan Abdullah Muhammed el-Davud, hafta sonunda gönderdiği mesajda 'kadın kasiyerleri cinsel olarak taciz edin' etiketini kullanınca yoğun tepki aldı.
El-Davud, taciz uygulamanın, kadınların çalışmasını önlemenin bir yolu olarak görüyor.
Ülkedeki muhafazakâr kesimden yoğun tepki gelmesine rağmen, Suudi Arabistan'da kısa süre önce, kadınların kamuya açık dükkanlarda çalışmalarına izin verilmişti.
Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerindeki çok sayıda Twitter kullanıcısı, gönderdikleri protesto mesajlarında El-Davud'un kadınların çalışmasını engelleme hakkı olmadığını belirttiler. Kimileri ise din adamını, cinsel içerikli saldırı ve şiddeti teşvik etmekle suçladılar.
'Müşteri çekmek için kullanılıyorlar'
Abdullah Muhammed el-Davud'a destek verenler ise, din adamının, katı muhafazakâr ülkenin İslamî kimliğini korumayı amaçladığını söylediler.
El-Davud, kadınların çalışmasına izin vermenin insan kaçakçılığıyla aynı anlama geldiğini, her iki durumda da kadınların ilgi çekmek için kullanıldığını savunuyor.

Suudi Arabistan'da kadınların akademisyen, öğretmen ya da doktor olarak sadece kadınların bulunduğu iş yerlerinde çalışmalarında izin veriliyordu.
Ancak Suudi kadınların artık erkeklerin de bulunduğu yerlerde çalışabilmesi, dahası, pek çoğunun daha önce sadece erkekler için uygun görülen meslekleri seçmesi ülkenin değişen zaman ister istemez ayak uydurma zorunluluğu olarak görülüyor.
En büyük tabu
Pek çok kişi, muhafazakâr değerleri savunmayı amaçladığı söylenen Abdullah Muhammed el-Davud fazla ileri gittiği görüşünde. Din adamı el-Davud'un kadınların çalışmasını engelleme yolu olarak, ülkenin en büyük tabularından birisi olan cinselliği daha da ötesi cinsel tacizi önermesi, Suudi Arabistan'ın sosyal örgüsüyle taban tabana zıt bir kavram.
Ancak bunlar, el-Davud'un tartışma yaratan ilk sözleri değil. El-Davud, daha önce de, bebekleri cinsel istismardan korumak için peçe takılması gerektiği görüşünü ortaya atmıştı.
Tüm bu tartışmalar içinde bir diğer ironi ise Abdullah Muhammed el-Davud'un görüşlerini, önde gelen Suudi din adamları tarafından ülke gençliğini zehirlediği ve yanlış yönlendirdiği söylenen sosyal paylaşım sitesi Twitter aracılığıyla açıklamış olması.
Türkiye'nin tepki gösterdiği Fransa ve Kıbrıs askeri anlaşması neleri öngörüyor?Milli Savunma Bakanlığı, Fransa'nın Kıbrıs'a asker konuşlandıracağına yönelik açıklamalara tepki göstererek, "bu tür girişimlerin mevcut hassas dengeyi bozma ve gerilimi artırma riski" taşıdığını söyledi.30 Nisan 2026 Perşembe 18:13GÜNEY KIBRIS
Çilek, fasulye, biber ve domateste uygunsuz bitki koruma tespit edildiHaftalık gıda denetimi...30 Nisan 2026 Perşembe 18:10KIBRIS
Hristodulidis Erhürman’a yanıt verdiRum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Güney Kıbrıs’ın imzaladığı uluslararası anlaşmalar konusunda Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’a yanıt verdiği belirtildi.30 Nisan 2026 Perşembe 18:09GÜNEY KIBRIS
Alayköy’de alkollü sürücü kaza yaptıAlayköy’de meydana gelen trafik kazasında alkollü sürücünün neden olduğu çarpışma sonrası olay büyüdü.30 Nisan 2026 Perşembe 18:08LEFKOŞA
Mahkeme kararını verdi: İBB davasında 15 tahliyeİBB davasının 30. duruşmasında, mahkeme heyeti aralarında Adem Soytekin'in de bulunduğu 15 kişi hakkında tahliye kararı verdi.30 Nisan 2026 Perşembe 18:05TÜRKİYE
Pentagon: İran savaşının maliyeti 25 milyar dolara ulaştıABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri, İran savaşının ABD’ye maliyetinin 25 milyar dolar olduğunu duyurdu.30 Nisan 2026 Perşembe 16:38AMERİKA
1 Kilo uyuşturucu ile yakalandı... "Bu iş için 500 euro aldım"Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu üzerinde gerçekleştirilen Narko Takip Operasyonu kapsamında bir kilo uyuşturucuyla yakalanan Litvanya vatandaşı I.B mahkemeye çıkarıldı.30 Nisan 2026 Perşembe 16:11KIBRIS
Derbi sonrası bıçaklı kavga: Zanlıya 5 gün ek tutuklulukLefkoşa’da meydana gelen “Vahim zarar, yaralama, kanunsuz bıçak taşıma ve tasarrufu” suçlarından tutuklanan 20 yaşındaki Ö.O. yeniden mahkemeye çıkarıldı.30 Nisan 2026 Perşembe 16:05KIBRIS
Polisten Kaçarken İkinci Kattan Atladı: Kalça Kemiği KırıldıPolisten Kaçarken İkinci Kattan Atladı: Kalça Kemiği Kırıldı30 Nisan 2026 Perşembe 15:55KIBRIS
Üç ilçede asayiş ve trafik denetimleri yapıldıGazimağusa, Girne ve Güzelyurt Polis Müdürlükleri’nin sorumluluk alanı içerisinde, dün 20.00-24.00 saatleri arasında, eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi.30 Nisan 2026 Perşembe 15:49KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.