19 Mart 2024
  • Lefkoşa11°C
  • Mağusa10°C
  • Girne14°C
  • Güzelyurt10°C
  • İskele10°C
  • İstanbul9°C
  • Ankara2°C

DİKKAT! LEFKOŞA HASPOLAT KAVŞAĞINDA YENİ DÜZENLEMELER

Lefkoşa-Mağusa yolu üzerinde “Haspolat-Taşkent kavşağı” olarak bilinen çemberin hemen batısında bulunan ve açılmasıyla birlikte kamuoyunun tepkisine neden olan yaya geçidi ve durak, yaşanan son kazanın ardından, daha üzücü bir olayın meydana gelmesini...

Dikkat! Lefkoşa Haspolat kavşağında yeni düzenlemeler

16 Kasım 2018 Cuma 21:42

Lefkoşa-Mağusa yolu üzerinde “Haspolat-Taşkent kavşağı” olarak bilinen çemberin hemen batısında bulunan ve açılmasıyla birlikte kamuoyunun tepkisine neden olan yaya geçidi ve durak, yaşanan son kazanın ardından, daha üzücü bir olayın meydana gelmesini önlemek amacıyla iptal edilmişti.

Bu noktada yolun karşısına geçmek isteyen yayalar için kalıcı çözümler arasında en etkini olan üst geçit yapımı tamamlanana kadar, önlemlerle birlikte bir dizi alternatif geliştirildi.

durak.jpegBakanlığımız, yaya geçidi ve durağın kaldırılması kararını alırken, halihazırda aynı noktada bulunan alt geçidin bir alternatif olarak durduğunun bilinciyle hareket etti.

otokorkuluk.jpegİlk etapta yolun karşısına geçmek için kullanılabilecek bir alternatif olarak duran alt geçitte, trafik düzenlemesi ve yayaların daha rahat geçmesine olanak sağlamak için kaldırım genişletilmesi için düğmeye basıldı.

otokorkuluk.jpegKarayolları Dairesi, dün gerçekleştirdiği çalışmalarla alt geçitte oto korkuluk çakımını tamamlarken, trafiği de, Taşkent yolundan Lefkoşa-Gazimağusa yolu istikametini “tek yön” yapma suretiyle düzenledi. Bu düzenlemeyle birlikte Haspolat’ın Lefkoşa-Mağusa yolu ile bağlantı güzergahlarından biri olan Zafer Caddesi’nin alt geçitten gelen yol ile kesiştiği T noktasına, alt geçit istikametinde yolun sağ ve soluna “tek yol” işareti konulurken, karşıya da “sağa dönülmez” ve “mecburi sol” levhaları yerleştirildi.   

Buna ek olarak önümüzdeki günlerde alt geçitte yapılacak kaldırım genişletmesi ve ışıklandırılma UKÜ tarafından üstlenilecek. UKÜ ayrıca alt geçidin idamesini üstlenirken, öğrencilerin Haspolat’ın girişinde bulunan apartmanlara ulaşımı kolaylaştırmak için üniversite kampüsünden söz konusu noktaya mekik servisi başlattı.

krok.jpgYayaların can güvenliği için Lefkoşa-Gazimağusa yolundan kaldırılan yaya geçidinin olduğu yere ulaşımı engellemek için açık olan oto korkuluklar kapatılarak telleme yapıldı ve yayaların, o noktadan yolun karşısına geçmemeleri konusunda uyarı içeren ve alt geçide yönlendirme yapan Türkçe ve İngilizce yazı konuldu.

Diğer yandan Haspolat-Taşkent kavşağının batısında, Lefkoşa istikametinde bulunan ve iptal edilen durak yerine, çemberden Taşkent istikametine giderken alt geçide inen yoldan önce, yolun sol kısmına yeni bir durak yapıldı.

Bu bölgeden Lefkoşa’ya gidecek yayalar için, Gazimağusa-Lefkoşa seferini yapan otobüs işletmeleri, Haspolat çemberinden Taşkent yoluna girerek duraktan yolcu alabilecekleri ve buradan alt geçidi kullanarak yeniden Lefkoşa istikametine yönelebilecekleri konusunda bilgilendirildi. Durağın düzenlemesi, parke taşı ve bordür döşenmesi Değirmenlik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. 

Tüm bu gelişmeler ışığında basın ve sosyal medyada “Yaya geçidi kaldırıldı, telleme yapıldı ancak alternatif üretilmedi” şeklinde devam eden eleştirileri anlayışla karşılamakla birlikte bu tür yorumların gerçeği yansıtmadığını kamuoyunun bilgisine getirmek isteriz.

Buna ek olarak yolun karşısına geçmek durumunda olan yayaları, kendi can güvenlikleri için alt geçit ve diğer alternatifleri kullanmaları konusunda yeniden uyarmak isteriz. Kaldırılan yaya geçidinin olduğu noktayı tüm uyarılara rağmen ısrarla kullanmak amacıyla Bakanlığın koymuş olduğu engellere zarar verenler, tespit edilmeleri halinde haklarında “kamu malına zarar vermekten yasal işlem” başlatılacaktır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA