24 Nisan 2024
  • Lefkoşa34°C
  • Mağusa34°C
  • Girne29°C
  • Güzelyurt34°C
  • İskele34°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara29°C

DİKKAT; AVRUPA KOMİSYONU'NDAN YENİ İHALE!

Avrupa Komisyonu, hayvansal yan ürünlerin bertarafına yönelik, yedi depo ve bir yakma tesisi için ihaleye çıktı.

Dikkat; Avrupa Komisyonu'ndan yeni ihale!

12 Ağustos 2016 Cuma 13:08

Kıbrıs Türk Toplumu için AB Yardım Programı yürütücüleri adına yapılan yazılı açıklamada, ihalenin katı hayvansal yan ürünlerin depolanması ve işlenmesi (yakılması) için Lefkoşa’da  toplama, nakliye ve depolama merkezi ile yedi adet uydu toplama ve nakliye merkezi içerdiği kaydedildi.

Tesislerde ölü hayvanlar, insan tüketimine uygun olmayan veya insan tüketimi amaçlı olmayan hayvansal yan ürünler;  kasap, süper market ve et işleme tesislerinden çıkan atıklar bertaraf edilecek.

Hayvansal yan ürünlerin güvenli bir biçimde bertaraf edilmesinin yalnız insan ve hayvan sağlığı açısından değil bulaşıcı hayvan hastalıklarının kontrolü açısından da önemli olduğu kaydedildi.

İhaleye son başvuru tarihinin 6  Ekim olduğu, 7  Eylül’de Lefkoşa’da 38-44 Girne Caddesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenleneceği kaydedildi.

Açıklamada, ihale ile ilgili e posta adresinin SRSS-CYPRUS-SETTLEMENT-SUPPORT-TENDERS@ec.europa.eu olduğu,  İhale hakkında bilginin de  https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?ADSSChck=1469998012996&do=publi.detPUB&searchtype=QS&orderby=ctr&orderbyad=Asc&nbPubliList=15&page=1&aoref=137926 adresinden alınabileceği belirtildi.

Girişimin, AB’nin Kıbrıs Türk toplumuna Yardım Programı kapsamındaki, özellikle kırsal kalkınma, insan kaynakları gelişimi ve bölgesel kalkınmaya ilişkin yeniden yapılandırmayı içeren, toplumsal ve ekonomik kalkınmanın teşvik edilmesine yönelik hedefin bir parçası olduğu kaydedildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA