26 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa31°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele31°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

DİJSSELBLOEM: EURO GRUP KIBRIS’I DESTEKLEMEYE HAZIRDIR

Dijsselbloem: Euro Grup Kıbrıs’ı desteklemeye hazırdır

01 Nisan 2014 Salı 09:59

Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem Euro Grup’un Kıbrıs’ı desteklemeye hazır olduğunu söyledi. Dijsselbloem güney Kıbrıs’a yaptığı bir günlük ziyarette Kıbrıs Rum yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades tarafından kabul edildi.

Anastasiades’le görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan Jeroen Dijsselbloem görüşmenin son derece iyi geçtiğini kaydederek, Anastasiades’le, Kıbrıs için zor kararlar almak zorunda kaldıkları bir yıl önceki görüşmelerini anımsattı.

Dijsselbloem “Ancak bir yıl içerisinde birçok iş başarıldı ve Sayın Anastasiades’le hükümetine yapılan onca iş için iltifatta bulundum. Bizler Euro Grup olarak ne zaman gerekirse Kıbrıs’ı desteklemeye hazırız” dedi.

Önlemler kaçınılmazdı

Euro Grup Başkanı Jeroen Dijsselbloem pazartesi günkü temasları çerçevesinde Rum Maliye Bakanı Harris Gerogiades ile de görüştü. Dijsselbloem  görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Kıbrıs’la ilgili kararın çok sert olduğunu, ancak ülkedeki bankacılık sektörünün durumu göz önüne alındığında kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

“Bildiğiniz gibi başka seçenekleri de göz önünde bulundurduk. Ancak var olan şartlar altında ortaya çıkan bu seçenek kaçınılmazdı” diye konuşan Dijsselbloem, AB’nin geçtiğimiz yıl boyunca  gelecekte bu gibi durumların ortaya çıkmasını önlemek için bankacılıkla ilgili çok çalışmalar yaptığını kaydetti.

Kıbrıs Rum yönetimi ve Kıbrıslı Rumların yaptığı çalışmalara hayranlığını ifade eden Euro Grup Başkanı, Euro Grup,’un uygulanan önlemlerin kısa dönem ekonomi ve güney Kıbrıs’ta yaşayan insanların yaşamları üzerindeki etkilerinin tümüyle farkında olduğunu sözlerine ekledi.

Dijsselbloem,  “Size tam desteğimi sunuyorum. Euro Grup siz ve almakta olduğunuz önlemlerin arkasındadır. Programla ilgili tüm yükümlülükleri yerine getirişiniz, desteğimizi hak ediyor.  Sanırım önümüzde zor dönemler olacak ama aynı zamanda ekonomi ve dolaysıyla Kıbrıs halkı için yeni bir gelecek de olacak” diye konuştu.

Dijsselbloem, Kıbrıs ekonomisinin dinamik ve esnek olduğunu gösterdiğini, bu nedenle Kıbrıs’ın kısa bir sürede toparlanacağı konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA