26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele23°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

DEVLETİN İKİYÜZLÜLÜĞÜ!

Devletin ikiyüzlülüğü!

15 Temmuz 2014 Salı 15:31

Meclis bir yandan, ‘Kadın Sığınma Evleri’nin devlet tarafından açılmasını öngören, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesini onaylarken; mevcut Kadın Sığınma Evi’nin de aynı hafta içerisinde devletin ilgisizliği nedeniyle kapatılması ciddi bir tezat yarattı.

Rana SARRO

Meclis bir yandan, ‘Kadın Sığınma Evleri’nin devlet tarafından açılmasını öngören, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesini onaylarken; faaliyetteki Kadın Sığınma Evi’nin de 11 Temmuz tarihinde devletin ilgisizliği nedeniyle kapatılması ciddi bir tezat yarattı.

Meclis Genel Kurul’u 3 Temmuz tarihli birleşiminde; “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesini onayladı.

Gece kulüplerinden ‘konsomatris’ adı altında çalıştırılan kadınların da, refahının ve güvenliğinin sağlanacağı yasa ile ‘Kadın Sığınma Evleri’nin devlet tarafından açılması ‘Şiddeti Önleme ve Danışma Merkezleri’nin ve Telefonla Yardım Merkezleri’nin de devreye girmesinin hedeflendiği ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Yasası” için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği açıklamaları yapılıyor.

Tasarıda kurulması öngörülen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi”nin, “kişilerinin cinsiyetine, cinsel yönelimine ve/ veya cinsiyet kimliğine bağlı olarak maruz kaldıkları ayrımcılıkları gidermek; sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamda eşit haklara sahip bireyler olarak hak ve özgürlüklerini icra etmelerini sağlamak; kişilerin insan hakları temelinde fırsat ve kaynaklara erişimini güvence altına almak, kadınların her türlü şiddetten ve cinsel sömürüden korunması amacıyla çalışması” öngörülüyor.

Buna karşın, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nın 2011’de açtığı ve 3 yıl boyunca vakfın ve gönüllülerin çabalarıyla idame ettirilen toplumun ihtiyacı olan Kadın Sığınma Evi, devletin ve yetkili mercilerin sorumsuzluğu nedeniyle kapılarına kilit vurdu. Kadın Sığınma Evi’nde, 3 yılda toplam 67 kadın, 37 çocuğa kucak açmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA