DEVLET TÖRENİYLE ÇİN'E GÖNDERİLEN TREN MALTEPE'DEN GERİ DÖNMÜŞ!
Bakan Karaismailoğlu, "Trenimiz, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek 12 günde yükünü Çin'e ulaştıracak" demişti

05 Aralık 2020 Cumartesi 16:51
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katıldığı törenle 4 Kasım'da İstanbul'dan Çin'e uğurlanan 'ilk ihracat treni'nin, Maltepe İstasyonu'nda üzerindeki pankartlar söküldükten sonra Halkalı Garı'na geri getirildiğini açıkladı.
Türkiye'den Çin'e ilk ihracat treni dün, Marmaray Kazlıçeşme istasyonundan uğurlanmıştı. Uğurlama töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İlk trenimizdeki 42 konteynerin içerisinde Çin'e beyaz eşya taşıması yapacağız. Trenimiz, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek 12 günde yükünü Çin'e ulaştıracak" demişti. Ancak trenin Maltepe istasyonunda durdurulduğu, üzerindeki pankartlar söküldükten sonra geri döndüğü ortaya çıktı.
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Toplamda 42 konteyner içinde beyaz eşya taşıyan ilk ihracat trenini 04.12.2020 tarihinde saat 14.00'da Kazlıçeşme istasyonundan Çin'in Xi'an şehrine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından uğurlandığı gibi basında ve sosyal medyada haber olmuştur.
"Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, 'Çin'e tren gönderiyoruz' diye tören yaptırılmış, tren Marmaray'dan geçirilmiş, Maltepe istasyonunda tren üstüne asılı pankartlar sökülmüş ve tren, geri Halkalı Garı'na getirilmiştir.
"56 saatlik sokağa çıkma yasağının başlamasına saatler kala, insanların bir an önce evlerine yetişme telaşını yaşadığı anlarda; TCDD ve TCDD Taşımacılık Aş Yönetiminin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanının övgüsüne mazhar olma, koltuğu sağlamlaştırma ve şov yapma hesabının, İstanbul gibi büyük bir metropolde yarattığı trafik aksaması ve tehirler, pandemi döneminde yolcu birikmesine, sosyal mesafenin ortadan kalmasına, hastalığın yayılma oranının artmasına ve yolcu memnuniyetsizliğine yol açmıştır.
"Sosyal medya paylaşımlarından görüyoruz ki, tüm bu yaşananlar; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıltılmasının yanında, Dışişleri Bakanlığı'nın da bu yanıltıcı haberi paylaşması nedeni ile uluslararası kamuoyu nezdinde ülkemizi zor durumda bırakmıştır.
"Ülkemizin itibarını sarsan, 'yapılmayan bir taşıma' nedeni ile kurumu zarara uğratan, yolcu taşımacılığında aksamaya neden olan, pandemi koşullarında halkın sağlığını tehlikeye atan TCDD ve TCDD Taşımacılık Aş Yöneticileri hakkında gerekli değerlendirme yapılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nı göreve davet ediyoruz.
"Çin'in Xi'an şehrine gidecek 15274 özel yük treninin Marmaray tüp tünelinden geçirilmesi esnasında 9 adet Marmaray treninin seferi iptal edilmiş, 10 adet Marmaray treninin sefer bölgesi kısaltılmış, 9 adet Marmaray treni de toplam 92 dakika tehir (rötar) etmiştir."
Dışişleri Bakanlığı da duyurmuştu
Dışişleri Bakanlığı Çin'e diye yola çıkıp aynı gün Halkalı'ya geri dönen trenle ilgili şu mesajı paylaşmıştı:
"Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni bugün İstanbul'dan yola çıktı.
"Marmaray'dan geçerek Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ve Orta Koridor üzerinden Çin'e ulaşacak tren, 8.693 km yol alıp, 2 Kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü Çin'e 12 günde ulaştıracak."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan ''1'inci parti AK Parti'' dedi, SONAR'ın seçim anketi ortaya çıktı; Erdoğan bunu sevmeyecekCumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan dönüşü sırasında uçaktaki gazetecilere "biz de anketler yaptırıyoruz, AK Parti birinci partidir" demişti.05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:59TÜRKİYE
Böbrekleri bozan dörtlü: Ağrı kesici, antibiyotik ve bazı tansiyon ilaçlarıTansiyonu düzeltirken, böbreği bozmamak lazım05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:55YAŞAM
Mülkiyet tutuklamaları... "Guterres Hristodulidis’i ortada bıraktı"Rum basını, "Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, KKTC’deki Rum mallarıyla ilgili tutuklamalara siyasi boyut kazandırdığı"nı yazdı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:34GÜNEY KIBRIS
Sahte belgeyi İçişleri Bakanlığı'na verdi...Lefkoşa’da meydana gelen “Sahte Evrak Düzenleme, Sahte Evrağı Tedavvüle Sürme, Sahte Davranışla Kayıt Teminine Teşebbüs” suçlarından tutuklanan zanlı S.J.P tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:23KIBRIS
Özgür Özel, Aziz İhsan Aktaş'la AKP'li belediye ilişkilerini listeledi; Erdoğan'a seslendi: Şerefin varsa cevap ver; hapiste yatmayı göze aldım!Özgür Özel, Aziz İhsan Aktaş'la AKP'li belediye ilişkilerini listeledi; Erdoğan'a seslendi: Şerefin varsa cevap ver; hapiste yatmayı göze aldım!05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:14TÜRKİYE
CHP MYK olağanüstü toplandı; Amasya mitingi için karar verildiCHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), CHP'li belediyelere yönelik yeni operasyonların ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığında toplandı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:00TÜRKİYE
Özgür Özel'den CHP'li belediyelere operasyonlar sonrası ilk açıklama: Sandığı ortadan kaldırmanın provalarını yapıyorlarÖzgür Özel'den CHP'li belediyelere operasyonlar sonrası ilk açıklama: Sandığı ortadan kaldırmanın provalarını yapıyorlar05 Temmuz 2025 Cumartesi 15:59TÜRKİYE
Erdoğan: CHP'nin birinci parti olması söz konusu değil; yolsuzluk sendromu içindeler, her yerden pis kokular geliyor!Erdoğan: CHP'nin birinci parti olması söz konusu değil; yolsuzluk sendromu içindeler, her yerden pis kokular geliyor!05 Temmuz 2025 Cumartesi 15:58TÜRKİYE
Karkas Operasyonu... Bir kişi daha aranıyor...Lefkoşa’da meydana gelen “Kanunsuz Uyuşturucu Madde Alma ve Tasarrufu” suçundan gerçekleştirilen "KARKAS" operasyonunda tutuklanan zanlılar A.A.M.S ve A.O.A.I mahkeme huzuruna çıkarıldı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 15:58KIBRIS
“Son 5 yılda 43 bin öğrenci eğitim psikoloğuna gönderildi”Rum Eğitim Bakanı Athina Mihailidu, 10 bin 598’i 2023-2024 eğitim döneminde olmak üzere son beş yılda 43 bin öğrencinin eğitim psikoloğuna gönderildiğini açıkladı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 15:48GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs