29 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa33°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele33°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C

DEVLET OKULLARI PARASIZDIR DİYEN BAKANA İTHAF OLUNUR!..

Devlet okulları parasızdır diyen bakana ithaf olunur!..

18 Eylül 2015 Cuma 13:13

Eğitim Bakanlığının açıklamalarına karşın devlet okullarında yazılma parası adı altında para alınmak istenmesi maddi gücü zayıf ailelerin zor durumda kalmasına neden oluyor.

CWC şirketinde temizlik işçisi olarak çalışan ancak şirketin hastane ihalesini kaybetmesi sonrasında maaş alamadığı için ödeme güçlüğü içerisine giren Mahmure Kanlı’dan Değirmenlik Lisesine giden iki erkek çocuğu için 150 TL’den toplam 300 TL istendi.

Maddi zorluk içerisinde olan Mahmure Kanlı’nın istenen kayıt ücretini ödeyememesi sonrasında çocuklarının okula kayıt işleminin yapılmadığı öne sürüldü.

Devlet Hastanesinde temizlik işçisi olarak çalışan Mahmure Kanlı yaptığı açıklamada, ben 5 yıldan beridir hastanede temizlik işçisi olarak çalışmaktayım.  Hastane ihalesini geçtiğimiz yıl kazanan ancak bu yıl ihaleyi kaybeden CWC temizlik şirketinden alacağımız ücreti alamadık. Hastane Temizlik ihalesini kazanan Akçın Temizlik Şirketine geçtik. Ancak Akçın’a geçeli daha 15 gün olması nedeni ile ücret alamadık. Bu nedenle Değirmenlik Lisesi Müdürünün çocuklarımın okula kayıt yapabilmesi için istediği 300 TL’yi ödeyemedim dedi.

Mahmure Kanlı açıklamasına devamla, beni dün Okul Müdürü Mustafa Kurumanastırlı aradı. Lise hazırlık okuyan oğlum için 100 TL. Lise 1’nci sınıfta okuyan oğlum için yine 100 TL yazılma parası ödememi istedi. Geriye kalan 50’şer lirayı Şubat ayında ödeyebileceğimi söyledi. Param olmadığını, kocamdan ayrı olduğum için kendim işleyerek çocuklarıma baktığımı ve çalıştığım şirketten almam gereken maaşı alamadığımı hocaya söyledim. O da bana çocukların ders kaybetmemesi için kayıt olması şart. Vakit geçirmeden parayı getir çocukların kayıtlarını yapalım dedi. Kayıt yaptırmazlarda derse almayacağını derse girmeleri için de parayı ödemem gerektiğini söyledi. Şimdi ben bu parasızlıkta ne yapayım dedi.

Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün sürekli olarak devlet okullarının parasız olduğunu açıkladığını ancak bunu icraatta göremediklerini belirten Mahmure Kanlı, bakan bu konuda ağırlığını koyarak çocuklarının kaydını yaptırtması gerektiğini belirtti.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA