25 Nisan 2024
  • Lefkoşa34°C
  • Mağusa32°C
  • Girne29°C
  • Güzelyurt35°C
  • İskele32°C
  • İstanbul24°C
  • Ankara24°C

DEVLET KUMARHANELERİ TEŞVİK EDİYOR!

Devlet kumarhaneleri teşvik ediyor!

07 Ağustos 2014 Perşembe 10:30

Karpaz bölgesinde, eko turizm amaçlı yapılan küçük oteller kapanma noktasına gelirken, devlet tarafından verilen turizm teşvikinin kumarhaneli otellere yönelik olduğu belirtiliyor.

Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, Karpaz bölgesinde, eko turizm amaçlı yapılan otellerin kapanma noktasına geldiğine dikkati çekti ve bunun devletin turizm teşviki sisteminden kaynaklandığını söyledi.

Rana Sarro

Karpaz bölgesinde, eko turizm amaçlı yapılan küçük oteller kapanma noktasına gelirken, devlet tarafından verilen turizm teşvikinin kumarhaneli otellere yönelik olduğu belirtiliyor. Eko turizm otelleri, yılın çok büyük bir bölümünde kan ağlarken, bölgenin eski ve köklü otellerinin ise durumu içler acısı.

“Devletin turizm teşvik sisteminde hata var”

[caption id="attachment_31155" align="alignright" width="300"]Hürrem Tulga Hürrem Tulga[/caption]

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) Başkanı Hürrem Tulga, Karpaz bölgesinde, eko turizm amaçlı yapılan otellerin kapanma noktasına geldiğine dikkati çekti ve bunun devletin turizm teşviki sisteminden kaynaklandığını kaydetti.

Karpaz bölgesinde, eko turizme teşvik verildiğinin belirtilmesine karşın, bu yönde herhangi bir desteğin verilmediğini söyleyen Tulga, bölgede çok ciddi yatırımlar olduğunu, ancak devletin turizm teşvikinin kumarhaneli otelleri büyüttüğünü vurguladı.

Tulga, hâlbuki turizm teşvik uygulamalarının eko turistik yerleri kollaması ve eko turizme ayrıcalık tanıyacak şekilde verilmesi gerektiğine dikkati çekti.

DİPNOT: Ülkemizde her yıl çok büyük paralar harcanarak gerçekleştirilen turizm tanıtım etkinlikleri, eko turizmcilerin yüzünü güldürmezken, bir çok tesisisn iflas noktasına geldiği göze çarpıyor. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA