19 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

DEV-İŞ’TEN GREV UYARISI

Dev-İş’ten grev uyarısı

12 Temmuz 2014 Cumartesi 12:43

Federasyon Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) Ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın değiştirilmesini talep ediyor

Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın değiştirilmesi talep eden Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), Sayıştay Başkanlığı’nın 2 Temmuz’da yayınladığı genelgenin Anayasa’ya, İş Yasası’na, Toplu İş Sözleşmesi’ne, Grev ve Referandum Yasası’na aykırı olduğunu kaydederek, grev uyarısında bulundu.

Dev-İş Genel Sekreteri Hasan Felek, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Göç Yasası” olarak nitelendirilen 47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın değiştirilmesi taleplerini de hatırlatarak, önümüzdeki hafta tüm sendikalarla bir araya geleceklerini, grev dâhil tüm güçleriyle mücadele edeceklerini söyledi.

“Eşitlik ilkesi ayaklar altına alındı”

Hukuk, insani değerler ve eşitlik ilkesi bu genelgeyle bir kez daha ayaklar altına alındığını vurgulayan Hasan Felek, “Genelgeyle 2011 tarihinden sonra Belediyelerde, kamu kuruluşlarında, KİT’lerde ve kamu iştiraklerinde işe başlayanların Toplu İş Sözleşmesi ile kazandığı haklar ellerinden alınıyor. En önemlisi sendikaların Toplu İş Sözleşmesi ve serbest pazarlık haklarına müdahale ediliyor. İlgili genelgenin uygulanmaması için bütün demokratik ve anayasal haklarımızı kullanacağız” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA