DEV-İŞ,DSF'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI
Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkanı Koral Aşam, Dünya Sendikalar Federasyonu’nun (DSF) kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

02 Ekim 2020 Cuma 16:25
Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkanı Koral Aşam, Dünya Sendikalar Federasyonu’nun (DSF) kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Aşam, Dünya Sendikalar Federasyonu’nun (DSF) Kıbrıs'taki üye örgütleri, PEO, DEV-İŞ, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, BES, DAÜ-SEN, KOOP-SEN olarak, dünyanın dört bir yanındaki emekçilerle seslerini birleştirerek mücadeleci selamlarını gönderdiklerini söyledi.
Aşam, savaşların ve sömürünün olmayacağı barış içerisinde bir dünya için, daha iyi bir gelecek için emek mücadelesinin, dayanışmanın ve DSF sınıf hareketinin güçlendirilmesi için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Aşam, Dünya Sendikalar Federasyonu’nun (DSF) kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, DSF’nin 3 Ekim 1945'te kuruluşundan bugüne 75 yıl geçtiğine işaret etti.
Aşam, emperyalist müdahalelere karşı, Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunması, ülkenin yeniden birleşmesi için mücadelede, DSF’nin istikrarlı ve elle tutulur destek ve dayanışmasını yıllar boyunca yaşadıklarını söyledi.
Bu vesileyle, iki bölgeli iki toplumlu bir federasyon çerçevesinde ülkenin yeniden birleşmesi için mücadeleye devam etme konusundaki ortak taahhütlerini yineleyen Aşam, “Birleşmiş Milletler kararlarında belirtildiği şekliyle siyasi eşitliğin, tek egemenliğin, tek vatandaşlığın ve tek uluslararası kimliğin olacağı, vasilerin ve hamilerin olmayacağı, askerlerden arındırılmış, bağımsız bir devlet için mücadeleye devam etme konusundaki ortak taahhüdümüzü yineliyoruz” dedi.
Bugün dünyanın dört bir yanında işçi sınıfı, kapitalist sömürünün yol açtığı işsizlik, yoksulluk, göç ve toplumsal eşitsizliklerle karşı karşıya olduğuna işaret eden Aşam, aynı zamanda hâkim çevrelerin emekçilerin sırtına yüklemeye çalıştıkları pandeminin negatif sonuçlarıyla da karşı karşıya olunduğunu kaydetti.
Aşam açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ölüm ve yıkım saçan yüzbinlerce insanı yerlerinden yurtlarından edip, göç etmek zorunda bırakan emperyalist savaşlar, pandeminin yol açtığı koşullara rağmen devam ediyor.
Doğal kaynakların ve çevrenin pervasızca kullanılması, ekolojik yıkımlara yol açarak insanlığın geleceğini ve refahını tehdit ediyor.
Bugünkü koşullar, neoliberalizmin saldırısına karşı direnen, küresel siyasi ve ekonomik gelişmelerde farklı bir felsefeyi savunan uluslararası sınıfsal sendikal güç olarak DSF’nin sesinin güçlendirilmesini gerektiriyor.
Sınıfsal sendikal hareket olarak, görevimiz, DSF’nin 75 yıllık zengin tarihine layık olacak şekilde, yeni talepler ve yeni vizyonlarla bu yolda ilerlemeye devam etmektir.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Lefkoşa'da yarın bazı bölgelere elektrik verilemeyecekKIB-TEK, Lefkoşa'da yarın bazı bölgelere elektrik verilemeyeceğini duyurdu.28 Nisan 2025 Pazartesi 17:35LEFKOŞA
Erhürman: Olmak ya da olmamak.. İşte bütün mesele bu!CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman sosyal medya hesabından açıklama yaptı.28 Nisan 2025 Pazartesi 16:51KIBRIS
Yarından itibaren cumartesi gününe kadar yağmur bekleniyorYarından itibaren cumartesi gününe kadar yağmur, yarın sabah ise yer yer sis bekleniyor. Sıcaklık, 25-28 derece dolaylarında seyredecek.28 Nisan 2025 Pazartesi 16:51KIBRIS
NorthernLAND Group, Property Awards 2025 ödül gecesinde rekor bir başarıya imza attı…Kuzey Kıbrıs gayrimenkul ve inşaat sektörünün lider firması NorthernLAND Group, Property Awards 2025 ödül gecesinde rekor bir başarıya imza attı…28 Nisan 2025 Pazartesi 15:08KIBRIS
Özçınar, TDBB Yönetim Kurulu ve Genel Kurulu’na katıldıK. T. Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, 26 Nisan Cumartesi günü, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Nisan Ayı Yönetim Kurulu ve 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.28 Nisan 2025 Pazartesi 14:28KIBRIS
“Sıkıntıların çözümü için çağrı yapılana kadar KOOP-BANK'ta greve devam edeceğiz”Kooperatif Görevlileri Sendikası (KOOP-SEN), toplu iş sözleşmesindeki sıkıntıların çözümü için muhatap bulamadıkları gerekçesiyle, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası'nın (KOOP-BANK) tüm şubelerinde greve başladı.28 Nisan 2025 Pazartesi 14:23KIBRIS
Rum Hükümet Sözcüsü Türkiye’ye yaptıkları teklifi açıkladıKıbrıs Rum hükümeti, Türkiye limanlarının Rum gemilerine açılması karşılığında Türkiyeli iş insanlarına AB vizesi verilmesi yönünde teklif yaptığını doğruladı.28 Nisan 2025 Pazartesi 13:13GÜNEY KIBRIS
İtfaiye vatandaşları uyardı: Zamanında tedbir almak yangını söndürmekten daha kolayZamanında tedbir almanın yangını söndürmekten daha kolay olduğunu vurgulayan itfaiye, vatandaşları uyardı.28 Nisan 2025 Pazartesi 13:11KIBRIS
UBP, DP, ve YDP Başkanları Ankara yolcusu...UBP, DP, ve YDP Başkanları Ankara yolcusu...28 Nisan 2025 Pazartesi 13:05KIBRIS
Akansoy’dan Üstel’e Çağrı: “Farkında mısın, KOOP Bank’ta Grev Var?"Akansoy'dan Üstel'e çağrı: Farkında mısın KOOP Bank'da Grev Var?28 Nisan 2025 Pazartesi 12:50KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs