25 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele28°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C

DEV-İŞ: “ÜLKE OLARAK YAŞADIĞIMIZ SEL FELAKETLERİ SONUCU ACIMIZ VE ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜKTÜR”

Dev-İş, yaşanan felaket sonucu hayatını kaybedenlere tanrıdan rahmet, yaslı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Dev-İş: “Ülke olarak yaşadığımız sel felaketleri sonucu acımız ve üzüntümüz büyüktür”

07 Aralık 2018 Cuma 14:00

Dev-İş, yaşanan felaket sonucu hayatını kaybedenlere tanrıdan rahmet, yaslı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Dev-İş Genel Başkanı Hasan Felek yaptığı açıklamada, adanın yıllar sonra gördüğü en büyük sel felaketlerinde zarar gören başta Girne, Dikmen, Alsancak, Lapta ve tüm beldelerdeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Bu felaketlerin nedenlerini doğru ve gerçekçi bir şekilde ortaya koymazsak, acil ve radikal tedbirler alınmazsa bu acıları yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Plansız yapılanma, dere yataklarının işgal edilmesi, su kanallarının önünün kapatılması, dağların rant uğruna oyulması, ormanlarımızın yok edilmesi, imar planlarının doğru düzgün hayata geçirilmemesinin yaşanan felaketlerin ana nedenleri olduğunu belirten Felek, rant ve kar uğruna çevrenin ve ülkemizin yok edilmesine artık seyirci kalınmaması gerektiğini kaydetti.

Felek, “yaşananlardan ders çıkarıp ülkesel çapta, bilimsel ve çevreye saygılı imar planları devreye konmalıdır” diyerek, sel felaketine karşı, üç gündür gece gündüz özveri ile çalışan, başta belediye emekçilerimize, devletin ve kurumlarının tüm görevlileri de çalışmalarından dolayı takdir etti.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA