29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

DERSHANELERİ KAPATMAYAN 3 ESKİ BAKAN HEDEFTE

Pakistan ve Özbekistan gezisini tamamlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Semerkant’tan dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dershaneleri kapatmayan 3 eski bakan hedefte

21 Kasım 2016 Pazartesi 14:26

Erdoğan, FETÖ'ye ilişkin açıklamaları sırasında 2003-2013 arasında görev yapmış Milli Eğitim Bakanlarını hedef aldı ve “Bu alçaklara o dönemde toz kondurmayan; onların böyle kötü niyetlerinin olmadığından bahseden arkadaşlarımız da vardı” sözleri dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “17-25 Aralık sürecinde tüm arkadaşlarımız bizi tam anlamış olsaydılar 15 Temmuz belki olmayabilirdi” diyerek şöyle devam etti:

‘HEP OLUMSUZ BAKTIM'

“Ben Başbakanlığımın ilk dönemlerinden itibaren dershaneler meselesine olumsuz yaklaşan birisiyim. O zamandan itibaren gelen bakan arkadaşlarıma (Milli Eğitim Bakanlarını kastederek) hep bunu söylemişimdir; ‘Gelin bu dershaneleri kapatalım' diyordum. İlla takviye verilecekse, takviyeyi de sen yap devlet olarak. Nitekim şimdi yapıyoruz.

Maalesef Nabi Avcı'nın Milli Eğitim Bakanlığı dönemine kadar bunu gerçekleştiremedik.” Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dershaneler tartışmasıyla hedefe koyduğu ve “Nabi Avcı'nın Milli Eğitim Bakanlığı dönemine kadar…” diyerek işaret ettiği isimler şöyle: Hüseyin Çelik (2003-2009), Nimet Baş (2009-2011), Ömer Dinçer (2011-2013).

AKP ile FETÖ arasında en belirgin çatlak 2013 yılında dershanalerin kapatılması kararıyla ortaya çıkmıştı. Bu dönemde FETÖ'ye yakın gazeteler ve sivil toplum kuruluşları iktidara karşı sert eleştiriler yapmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA