27 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

DERİNYA VE APLIÇ KAPISI İÇİN İHALE SÜRECİ

Derinya ve Lefke (Aplıç) sınır kapılarının açılması için gerekli altyapı çalışmalarının yapılabilmesi amacıyla ihaleye çıkılma sürecinin gelecek hafta başlaması bekleniyor.

Derinya ve Aplıç kapısı için ihale süreci

18 Haziran 2016 Cumartesi 11:45

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Derinya ve Aplıç kapılarının açılabilmesi için gerekli altyapı çalışmalarının yapılması amacıyla ihaleye çıkılması için gerekli ödeneklerin AB tarafından onaylanmasına yönelik prosedürlerin tamamlandığını, ihale sürecinin önümüzdeki hafta başlamasının beklendiğini yazdılar.

Gazete “Barikatlar İçin İhalelerde İlerliyorlar” başlığı altında verdiği haberinde, Derinya ve Aplıç sınır kapılarının açılabilmesi için gerekli prosedürün tamamlanmasının Güney Kıbrıs ve AB Komisyonu arasındaki uzlaşı sonrasında gerçekleştiğini belirterek KKTC’de sürecin Güney Kıbrıs tarafından geciktirildiğine ilişkin kamuoyunda yer alan haberlere rağmen sürecin ilerlemekte olduğunu savundu.

Politis gazetesi ise, BM tarafından dün öğleden sonra yapılan açıklamada, her iki sınır kapısının açılması için ihaleye çıkıldığının duyurulduğunu yazdı.

Gazete, ihalelerin sınır kapılarının KKTC kısmındaki yolların yapımına ilişkin olduğunu belirtirken AB tarafından finanse edilecek çalışmalar için ihale bitiş süresinin 1 Temmuz 2016 olarak duyurulduğunu aktardı.

Haberde, ihaleye çıkılmasının, her iki tarafın da BM’ye verdiği onay sonrasında gerçekleştiği vurgulandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA