28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

DERİNYA SONBAHARDA!

Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Barikatların Açılması Teknik Komitesi’ndeki üyesi Sotos Zakheos Derinya barikatının 5-7 aylık bir süre zarfında açılabileceğini belirtti.

Derinya Sonbaharda!

31 Mayıs 2016 Salı 11:37

 

Politis ve diğer gazeteler, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Derinya barikatının açılması sürecinin sonuna yaklaşıldığı yönündeki açıklamasının ardından Barikatların Açılması Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum üyesi Sotos Zakheos’un da benzer bir açıklamayla Akıncı’yı doğruladığını yazdılar.

Habere göre Zakheos açıklamasında, Kıbrıs Türk tarafından, barikattan Gazimağusa’ya kadarki 2 kilometrelik yolun genişliğinin 7 metreden 9 metreye çıkarılmasını amaçlayan ihaleyi ilan etmeye hazır oldukları bilgisini aldıklarını belirterek, bu bağlamda barikatın 5-7 aylık bir süre zarfında açılabileceğini ifade etti.

Zakheos,  Kıbrıs Cumhuriyeti tarafında fazla bir altyapı gerekmediğini, yolun hali hazırda yapılmış olduğunu vurgularken, Lefke barikatının açılması için ise “daha çok şey gerektiğinin” altını çizdi.

Zakheos, Lefke barikatı bölgesinde mayın temizleme çalışmalarının BM tarafından tamamlanmış olmasına karşın, yapılması gereken yolun inşasının bölgenin coğrafik yapısından ötürü zor olması, istimlakların yapılmasının gerekmesi ve bölgenin AB’nin çevre koruma programı “Natura’ya” dahil olmasından ötürü gerekli çevre araştırmasının bir an önce yapılmasının gerekmesi gibi unsurların mevcut olduğunu vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA