20 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

"DERHAL İPTAL EDİLMELİ"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ombudsman tarafından hatalı bulunan Turizm ve Çevre Bakanlığı'nın Girne Antik Limanı'ndaki bina ile ilgili kararını değerlendirdi

"Derhal İptal Edilmeli"

17 Haziran 2016 Cuma 11:21

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Turizm ve Çevre Bakanlığı'nın Girne Antik Limanı'ndaki binası için süreli kullanım hakkı verilmesi kararının hükümet tarafından derhal iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman), Emine Dizdarlı'nın konuyla ilgili raporunda bakanlığın hatalı davrandığını, idari oda ile çevresindeki alanın işletmeciye verilmesinin yasaya ve tüzüğe aykırı olduğunu açıkça ortaya koyduğunu belirten Özyiğit, "Kimse Yasa ve Tüzüklerin üstünde değildir. Özellikle de yetkili makamda bulunan kişilerin tüzükleri yok sayarak keyfi kararlar alması asla kabul edilebilir değildir" dedi. 

Korunmaya muhtaç turizm bölgesi ilan edilen yerin söylendiği gibi  'iyi niyetli de olsa' kimseye verilemeyeceğini, üstelik bakanlığa 40 Bin Euro borcu olan birine verilmesinin hiç kabul edilemeyeceğini belirten Özyiğit, hatalı olduğu ortaya çıkan bu kararın iptal edilmesi için ilgili bakana gerekeni yapması çağrısında bulundu.

Bu tür kararlar alınırken olabildiğince hassas olması gereken yetkili makamların tam tersine duyarlılıktan ve sorumluluktan yoksun bir şekilde hareket etmelerinin oldukça düşündürücü olduğuna dikkat çeken Özyiğit,  Turizm gibi ülke açısından önemli bir  sektörün bu tür zihniyetler tarafından yönetilmesinin 'talihsizlik' olduğunu kaydetti.

Özyiğit şunları kaydetti: "Sn. Ombudsman'ın ortaya koyduğu veriler ışığında Girne Antik Limanı'ndaki Turizm Bakanlığı Ofisi'nin bir kısmının ve Limanın ana girişi ile geçidin kullanım hakkı ile ilgili olarak imzalanan sözleşme derhal iptal edilmelidir. Ayrıca konu ile ilgili olarak gerekli araştırmaları yapmadan devletin malını gelişigüzel devredenlerle ilgili soruşturma başlatılmalıdır." 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA