DENYA KONUSUNDA RUM DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA TOPLANTI
Denya’daki ara bölgede son günlerde meydana gelen durumla ilgili Rum Dışişleri Bakanlığı’nda dün koordinasyon amaçlı bir toplantı yapıldığı haber verildi.

22 Kasım 2018 Perşembe 15:35
Denya’daki ara bölgede son günlerde meydana gelen durumla ilgili Rum Dışişleri Bakanlığı’nda dün koordinasyon amaçlı bir toplantı yapıldığı haber verildi.
Hedefin, çiftçilerin haklarının iadesi, güvenlik içerisinde topraklarına engelsiz bir şekilde erişmeleri ve ekip biçmeleri olduğunu yazan Fileleftheros’un haberine göre, Rum Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Dimitris Samuil, bakanlığın benzer tüm durumlarda olduğu gibi, konudan sürekli haberdar olduğunu, gelişmeleri yakından takip ettiğini ve gerekli girişimlerde bulunduğunu söyledi.
Haravgi gazetesi de “Denya’daki Durum Düzelmeye Doğru” başlıklı haberinde, Denya İhtiyar Heyeti’nin son günlerde ortaya çıkan probleme çözüm bulma çabasıyla, UNFICYP’le görüştüğünü yazdı.
Gazeteye göre, Denya muhtarı Hristakis Panayotu açıklamasında, istişareler yapıldığını söyleyerek, UNFICYP, Rum Dışişleri Bakanlığı ve köyün konuyla ilgili olarak orta yol bulunması konusunda istekli olduğuna işaret etti.
UNFICYP Sözcüsü Aleem Siddique ise konu hakkında Kıbrıs “Rum” Haber Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamada, “askeri mevcut düzenin ve vatandaşların güvenliğinin korunmasının en önemli öncelikleri olduğunu belirterek, mevcut askeri durumu sabote eden hiçbir faaliyete müsaade edilemeyeceğini” ifade etti.
Politis gazetesi ise “Tarlalar New York’a Kadar Ulaşacak” başlıklı haberinde, son günlerde Denya köyü yakınlarında, ara bölge içerisinde bulunan tarım arazilerinde meydana gelen anlaşmazlığın, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılması konusunda Ocak ayında yapılacak görüşme çerçevesinde, New York’a kadar ulaşacağının görüldüğünü yazdı.
Olayın UNFICYP’in görev süresinin uzatılmasından önce sunulacak raporda kayda geçirileceğini yazan gazete, bunun Barış Gücün’ün daha iyi bir şekilde çalışması için bir sebep teşkil edeceğinin tahmin edildiğini kaydetti.
Tarafların, tarlaların ekip biçilmesi ve Türk tarafının Denya camisinin ziyaret edilmesi konusunda UNFICYP’le düştüğü anlaşmazlıktan faydalanacağını öne süren gazete, Rum tarafının barış gücünün kalmasının gerekli olduğunun altını çizeceğini ve Türk tarafının ise iki tarafın güvenlik makamları arasında doğrudan temasların ileriye götürülmesi argümanını tartışacağını öne sürdü.
Lefkoşa’daki diplomatik kaynakların, BM’nin iki yaklaşımdan birini benimsemesinin söz konusu olmadığından söz ettiklerini ileten gazete, BM Güvenlik Konseyi’nde, problemlerin barış gücünün görev yetkilerinde değişiklik yapılmasıyla ele alınması gereğine atıfta bulunulmasının ihtimal dışında bırakılmadığını da belirtti.
Bu arada gazete, UNFICYP’in görev süresinin uzatılması kararıyla ilgili ilk taslak üzerine hali hazırda çalışmaların başladığını, fakat bunun BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’la ilgili geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un temaslarının akabinde son şeklini almasının beklendiğini belirti.
Gazete, bütün misyonların stratejik açıdan gözden geçirilmesi çerçevesinde, UNFICYP’in geçiş noktalarındaki güvenlik kameralarını güçlendirmeye başladığını da belirtti.
Önümüzdeki günlerde Denya konusunda Rum Dışişleri Bakanlığı ile UNFICYP arasında görüşmeler yapılacağını da yazan gazete, edinilen bilgilerin, Rum çiftçilerin Rum Dışişleri Bakanlığı’nın çabaları sonuçlanıncaya kadar tarlalara yaklaşmamaya karar verdikleri şeklinde olduğunu ekledi.
Türkiye Milli Güvenlik Kurulu'ndan KKTC ve Doğu Akdeniz mesajıMilli Güvenlik Kurulu, Türkiye'nin garantör ülke olarak Kıbrıs Türklerinin güvenliği ve haklarını korumakta kararlı olduğunu vurgulayarak, KKTC'nin hak ve menfaatlerine zarar verecek hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:39TÜRKİYE
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:38KIBRIS
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında 8 ismin testi pozitif çıktıÜnlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında örnekleri alınan şüphelilerden Ali Efe Bezci, Berdan Mardini, Enis Arıkan, Kenan Doğulu, Oğuzhan Beker, Ozan Doğulu, Tolga Çam ve Yaşar İpek’in test sonuçları pozitif çıktı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36TÜRKİYE
Son bir haftada 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandıÜlkede, geçen hafta 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36KIBRIS
Sağlık Bakanlığı’ndan sahte randevu sitesi uyarısıSağlık Bakanlığı, “kktcsaglikrandevu.com” sitesinin resmi randevu sistemiyle bağlantısı olmadığını belirterek vatandaşları bu platformu kullanmamaları konusunda uyardı. Bakanlık, konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:50KIBRIS
DAÜ, QS Dünya Üniversite Sıralaması'nda ülkede 1, dünyada 691'inciDoğu Akdeniz Üniversitesi, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 1.504 üniversite arasında 691’inci sıraya yerleşerek KKTC’nin en iyi üniversitesi oldu.18 Haziran 2026 Perşembe 16:48DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Merkezi Cezaevi yasa tasarısı oy birliğiyle Genel Kurul'a sevk edildiCumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy birliğiyle kabul ederek Genel Kurul gündemine sevk etti.18 Haziran 2026 Perşembe 16:47KIBRIS
Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitimler Devam EdiyorÇatalköy-Esentepe Belediyesi, personelinin mesleki gelişimini desteklemek ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini artırmak amacıyla hizmet içi eğitim programlarını sürdürüyor.18 Haziran 2026 Perşembe 16:46KIBRIS
Powerbank çantasında patladı.Kazakistan'da bir spor salonunda, bir kadının çantasındaki powerbank aniden patlayarak alev aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda kadın yaralanırken, çalışanların hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:42TEKNOLOJİ
Suudi Arabistan ve İran petrolü taşıyan tankerler Hürmüz Boğazı'ndan geçtiSuudi Arabistan'dan 2 milyon varil ham petrol ve İran'dan yaklaşık 27 bin 500 varil petrol ürünü yüklenen 2 tanker, bugün Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yaptı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:40ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.