19 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele25°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara24°C

DENKTAŞ YANGIN ARAÇLARI İÇİN ŞARTLI KABULÜ 'LANETLEDİ'

Meclis toplandı

Denktaş yangın araçları için şartlı kabulü 'lanetledi'

23 Haziran 2016 Perşembe 12:43

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş söz alarak, Güney Kıbrıs’ın, 20 uçak ve helikopterin üstesinden gelemediği yangınla mücadelede teklif dilen yardımı 4 gün sonra şartlı kabul etmesine hak vermenin lanetlenecek bir görüş olduğunu belirtti.

Çakıcı’nın görüşünü de şiddetle kınadığını vurgulayan Denktaş, dün de Türkiyeli bir bakanın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştüğünü anımsatarak, ne gibi bir niyeti olabileceğini sordu.

Denktaş, “Bu hükümetin görüşü, çözümde ‘KKTC var mı?’ya bakmaktır. Yoksa bizim oyumuz hayırdır” dedi.

Serdar Denktaş’ın konuşması sırasında, karşılıklı konuşmalar ve yüksek sesli tartışmalar yaşanması üzerine Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, genel kurulu sükûnete davet etti.

Denktaş da bunun üzerine, “Böylesine haklı olduğumuz bir noktada bile kendi kendimizi suçlarsak, bundan bir sorun var” diyerek, öfkelendiği ve sesini yükselttiği için özür diledi.

Hükümetin, Cumhurbaşkanı’nın yürüttüğü müzakerelere müdahil olma ve çökertme gibi bir niyeti olmadığına işaret eden Denktaş, müzakereler sonucu ortaya çıkacak metinde egemenlik ve eşitlik konusunda zafiyet görmeleri halinde oylarının hayır olacağını yineledi. Denktaş, “Güney Kıbrıs’takilerin esas niyeti, adanın tamamıyla birlikte bize de sahip olmak” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA