28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

DENKTAŞ, KTEZO'YU KABUL ETTİ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kanber başkanlığında KTEZO yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi…

Denktaş, KTEZO'yu kabul etti

10 Haziran 2016 Cuma 14:29

Mahmut Kanber başkanlığındaki Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) yönetim kurulu üyeleri, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaret ederek, sektörün sorun ve talepleri ile ilgili görüştü.

kanber.jpg

Görüşmede, esnafın sorunları başta olmak üzere; TTEZO Değişiklik Yasa Tasarısı, Yardımlaşma ve Teminat Kooperatifi- Kredi Kaynağı, Arazi Sorunu, Hukuk ve Muhasebe Ofisi, Vergi ve Sigortalar, Emeklilik Yaşı ve Prim Artışı gibi konular ele alındı.

Kanber: "esnafa düşük faizli kredi imkânı"
KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, geçmiş dönemde uzun çalışmalardan sonra hazırlanan KTEZO Değişiklik Yasa Tasarısının Ekonomi Bakanlığı’na sunulduğunu, bu tasarının yasallaşması ile birlikte esnaf ve zanaatkâr tanımlarının çağdaş bir şekilde yeniden tanımlanacağına dikkati çekti.

KTEZO Yardımlaşma ve Teminat Kooperatifine fon ayrılması talebinde de bulunan Kanber, böyle bir durumda esnafa düşük faizli kredi imkânı yaratılacağını belirtti.

Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi Merkez Binası ile Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ve buna bağlı soğuk hava depoları binasının inşası için arazi taleplerini dile getiren Oda Başkanı, konunun Bakanlar Kurulu gündemine getirilmesi için Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın desteğini istedi.

Görüşmede ayrıca, esnaf ve zanaatkârların hukuksal sorunları ve muhasebe tutanakları için Hukuk ve Muhasebe Ofisi’nin kurulması için Maliye Bakanlığının desteği ile sigortalara olan borcunun ödenmemesinden ötürü emekli olunamayacak noktaya gelen esnafa devletin faiz indirimi ve düşük faizli kredi olanağı yaratılması talep edildi.

kanber2.jpg

Denktaş:

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bir yandan ekonomiye, öbür yandan toplumun gelişmesine katkı sağlayan esnaf ve zanaatkârı önemsediklerini, var olan sorunları gidermek için her zaman açık olduklarını ve gereken desteği sağladıklarını ifade etti.

Odanın yerli iş gücüne verdiği katkının da önemine dikkati çeken Bakan Denktaş, özellikle ara eleman yetiştirilmesi konusunda geliştirilen mesleki okulların işlevselliğinin önemini belirtti. 

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA