28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

DENKTAŞ: “BU ZOR DÖNEMİ ÖNCE KENDİ İÇİMİZDE SONRA TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ÇALIŞARAK AŞACAĞIZ”

Demokrat Parti (DP)’de Yedidalga köy örgütü kongresi hafta sonu gerçekleşti. Kongrede oluşan divana Özkan Mavioğlu ve Ozan Erenay başkanlık etti.

Denktaş: “Bu zor dönemi önce kendi içimizde sonra Türkiye ile birlikte çalışarak aşacağız”

08 Ekim 2018 Pazartesi 11:04

  • DP YEDİDALGA ÖRGÜT BAŞKANI ERDOĞAN ŞAH,
  • KADIN ÖRGÜTÜ BAŞKANI SULTAN SERGİL,
  • GENÇLİK ÖRGÜTÜ BAŞKANI HÜSEYİN NUMAN

Demokrat Parti (DP)’de Yedidalga köy örgütü kongresi hafta sonu gerçekleşti. Kongrede oluşan divana Özkan Mavioğlu ve Ozan Erenay başkanlık etti.

DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile parti üst düzey yöneticileri ve bölge halkının katıldığı kongrede, gerçekleşen konuşmaların ardından yapılan seçimlerle DP Yedidalga Örgüt Başkanlığına Erdoğan Şah, Kadın Örgütü Başkanlığına Sultan Sergil, Gençlik Örgütü Başkanlığına da Hüseyin Numan seçildi.

Ayrıca yönetim kurulu üyeleri, kurultay delegeleri ve sandık başkanlarının seçimi de gerçekleşti.

Denktaş ve Ataoğlu köy kongresi öncesi vatandaşların sorunlarını dinleyerek, sorulara yanıt verdi.

DENKTAŞ: “BU ZOR DÖNEMİ ÖNCE KENDİ İÇİMİZDE SONRA TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ÇALIŞARAK AŞACAĞIZ”

Ekonomik anlamda zor bir dönemden geçildiğine işaret ederek konuşmalarına başlayan DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, ancak moral bozmaya gerek olmadığını, işlerin daha iyiye gideceğini, çok daha iyi olacağına inandığını söyledi. “Bu zor dönemi önce kendi içimizde sonra Türkiye ile birlikte çalışarak aşacağız” dedi.

 

 

 

“2018 bütçesizlik nedeni ile kötü başlamıştır. Biz her şeye rağmen tamamen kendi kaynaklarımızla çiftçimizi, hayvancımızı, memurumuzu, işçimizi ödemeye çalışıyoruz. Hala daha savunma bütçesi dahi kendi kaynaklarımızla ödenebiliyorsa bunun anlamı çarkların en azından 3-4 ay öncesine kadar iyi dönmekte olduğuydu” diye konuşan Denktaş, şimdi artık Türkiye’de yeni sistemin yavaş yavaş oturduğunu, Teknik Heyetin belirlendiğini, sırada bütçe de öngörülen para akışının başlayacağını söyledi.  “Bu durumda Maliye olarak bizde biraz daha rahata ermiş olacağız” dedi. Ancak bunun halka biranda yansımasının mümkün olmadığının bilinmesi gerektiğini kaydetti.

“2019 YILINA UMUTLU BİR GİRİŞ YAPMAYACAĞIZ AMA BU SIKINTILARIN VATANDAŞA YANSIMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ…”

Maliye Bakanı Serdar Denktaş; “Maliye olarak 2019 yılına yine çok umutlu bir giriş yapmayacağız ama Maliye olarak bizim çekeceğimiz sıkıntıların vatandaşa yansımaması için de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

‘ORGANİZE TURİZM BÖLGESİ’NİN OLUŞMASI ÇALIŞMALARI…

Maliye Bakanı Serdar Denktaş genelde ülke, özelde bölge ile ilgili konuşmasının devamında bölge halkını sevindirecek gelişmelerden de bahsetti. 

Bölgede yeni bir girişim başlattıklarını açıklayan Denktaş, organize turizm bölgesinin oluşması için Turizm Bakanlığı bazında girişimlerin devam ettiğini, şuanda ilgili yerlerle konuşmaların sürdüğünü, başarıldığı takdirde bu bölgede yine bölgenin yapısına uygun turistik tesislerin açılmasının söz konusu olacağını kaydetti. “Bu istihdam imkânlarının da açılması anlamına gelecek, bölgenin kalkınması,  daha hızlı büyüyebilmesi sağlanacak. Ve sanırım birçok insanımız, hayvancımız, çiftçimiz bu fırsattan yararlanabilecek” dedi.

SÖZLEŞMELİ TARIM…

Maliye Bakanı Serdar Denktaş ayrıca, farklı yerlerde sözleşmeli tarıma geçmek için çalışmaların sürdüğüne de dikkat çektiği konuşmasının devamında bölgenin ve Yedidalga’nın üretkenliğinden söz etti. Dolayısıyla burada üretilenlerin ülkenin her yerinden turizm tesislerinde kullanılabilmesi için Turizm Bakanlığı girişimlerini anlattı. “Her şey çok daha güzel olacak” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA