DENKTAŞ: “BİZ KONUŞMAYI MUHALEFETE, İCRAATI DA HÜKÜMETE DEVRETTİK”
Demokrat Parti’nin (DP) mahalle, köy ve ilçelerdeki kongreleri sürüyor.

20 Kasım 2018 Salı 14:15
Demokrat Parti’nin (DP) mahalle, köy ve ilçelerdeki kongreleri sürüyor.
DP’den yapılan açıklamaya göre, bu çerçevede Lefke ilçesine bağlı Lefke mahalle örgütü, Bağlıköy, Bademliköy, Denizliköy, Gemikonağı, Cengizköy, Çamlıköy, Taşpınar ve Yeşilyurt’ta köy örgütü kongreleri gerçekleşti.
DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, parti kongrelerine katılarak, bölge halkı ile bir araya geldi, hükümet ve Maliye Bakanlığı icraatlarını anlattı, halkın beklentilerine yanıt verdi. DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a ziyaretlerinde Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da eşlik etti.
DENKTAŞ
DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, buralardaki konuşmalarında ülke ekonomisine yer verdi.
Denktaş, ülke ekonomisi ve gelişmeler hakkında halkı bilgilendirirken, tüm ekonomik zorluklara rağmen Maliye olarak mükellefiyetleri olan görevlerini yerine getirdiklerini ve hatta Türkiye’nin mükellefiyetinde olan ‘Savunmayı’ dahi kendi kaynaklarımızla karşılandığını hatırlatarak, böylesi bir durumda Maliye Bakanlığı olarak bunun haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
Genelde hükümet, özelde ise Maliye Bakanlığının kamu, savunma ve reel sektöre yapılan ödemeleri rakamsal olarak dile getirilen Denktaş, şöyle konuştu;
“Türkiye’nin mükellefiyetinde olan Savunma (GKK ve Kolordunun maaşları, elektrik kurumuna, belediyelere olan su borçları) için 21 milyon TL, reel sektöre (esnafa, yeni iş açan gençlere) 5 milyonluk ödemenin tümü ödendi.
Bunun yanı sıra, kuraklık için ilk ödeme cuma günü bankalara gönderildi, önümüzdeki hafta içerisinde de ‘Öğretmen Hazırlık Ödenekleri’, arpa alımı için 22 milyon bir rakam yine Toprak Ürünleri Kurumuna gönderiliyor.
Kamu da Kasım maaşları, aralık ayında yine maaşlar ve 13. maaş ödemeleri söz konusu. Velhasıl aralık sonuna kadar toplam 1 milyar 200 milyonluk yaklaşık bir rakam ülke geneline dağılmış olacak.
“DÖVİZ KRİZİ HER EVİ YAKTI ANCAK MALİYE’Yİ DAHA DA ZORA SOKTU. AMA BUNA RAĞMEN TÖKEZLEMEDEN, TÜRKİYE’NİN DE MÜKELLEF OLDUĞU ÖDEMELERİ DE KENDİ KAYNAKLARIMIZLA KARŞILAYACAK BİR NOKTAYA ULAŞTIK. BU ÜLKE AÇISINDAN SEVİNDİRİCİ BİR DURUM. MALİYE OLARAK BEN VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARIM İÇİN DE GURUR VERİCİ BİR SONUÇ”
Maliye Bakanı Serdar Denktaş, döviz krizinin her evi yaktığını ancak Maliye Bakanlığını daha da zora soktuğunu ama buna rağmen tökezlemeden, Türkiye’nin de mükellef olduğu ödemeleri de kendi kaynaklarımızla karşılayacak bir noktaya ulaştıklarının altını çizerken; “Bu ülke açısından sevindirici bir durum. Maliye olarak ben ve çalışma arkadaşlarım içinde gurur verici bir sonuç. Bunu da böyle devam ettirmeye çalışacağız” dedi.
“BİZ KONUŞMAYI MUHALEFETE, İCRAATI DA HÜKÜMETE DEVRETTİK”
Hükümetin tüm zamanını icraatlara harcarken, koalisyon ortakları arasında istikrarında korunduğunun bilinmesini isteyen Maliye Bakanı Serdar Denktaş ancak zaman zaman, muhalefetinde desteği ile sanki hükümet dağılıyormuş gibi bir hava yaratılma uğraşında bulunulduğunu dile getirdi, “biz konuşmayı muhalefete, icraatı da hükümete devrettik” diye konuştu. Denktaş şöyle dedi:
“Sağda solda çeşitli dedikodular dolanıyor. Önce DP’nin hükümetten çekileceği iddiaları ortaya atıldı. ‘Böylesi bir zamanda böyle bir zaman kaybına lüksümüz yok. Bu vatan hainliği olur’ dedik. Ardından, ‘HP ile UBP anlaşıyorlar, Cumhurbaşkanlığına ortak adayları olacak ve onun için hükümet bozulacak’ dedikoduları yayıldı. Kudret Özersay da, ‘hükümetten çekilme, yeni bir hükümet kurma veya erken seçime gitme gibi bir programımız yok’ diyerek bu dedikoduları yalanladı. Şimdi artık umarım tüm bu dedikodular sona erer ve daha rahat bu sorunları çözme yönünde uğraş veririz.”
“GELECEK YIL HALKIMIZ AÇISINDAN DAHA RAHAT, MALİYE AÇISINDAN DAHA ZORLU BİR YIL OLACAK. AMA BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM. ÇÜNKÜ HEM KENDİMİZE HEM EKİBİMİZE HEM HÜKÜMETİMİZE GÜVENİM SONSUZ”
Maliye Bakanı Serdar Denktaş; “Gelecek yıl halkımız açısından daha rahat, Maliye açısından daha zorlu bir yıl olacak. Ama başarılı olacağımıza inanıyorum. Çünkü hem kendimize hem ekibimize hem hükümetimize güvenim sonsuz” diye konuştu.
Seçime giderken DAÜ'de Partizanlık Hortladı!DAÜ'ye VYK Başkanı ve VYK üyesi dayanmıyor... 3 ay önce atanan başkanın görevden alınması istendi. Yeni istihdamlar gündemde... VYK Başkanı görevden alınmak isteniyor. DETAY DAÜ Dosyasını açıyor...17 Eylül 2026 Perşembe 07:35KIBRIS
Onur Olguner'den okullarda yangın güvenliği çağrısı: Eksikler belirlenip giderilmeliMimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, okulların yangın güvenliği koşullarının yetkili uzmanlar tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, her okul için eksikliklerin tespit edilmesini ve giderilmesine yönelik somut bir uygulama takvimi hazırlanma16 Eylül 2026 Çarşamba 15:17KIBRIS
Rum tarafı, Guterres’in 7 maddelik önerisini kabul ettiğini açıkladıRum Sözcü Konstantinos Letimbiotis Rum tarafının BM Genel Sekreteri’nin 7 maddelik önerisini kabul ettiğini, Kıbrıs Türk tarafından da aynı tavrı beklediğini söyledi.16 Eylül 2026 Çarşamba 15:08KIBRIS
Girişimcilik Hibe Programı sonuçları açıklandıGirişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmelerine ve sürdürülebilir işletmeler kurmalarına katkı sağlamak amacıyla yürütülen program üç ana aşamadan oluştu.16 Eylül 2026 Çarşamba 15:03KIBRIS
Ersan Saner davayı kazandı: Nil Pınar Gökmen’e 8 ay hapis cezasıKamuoyunda uzun süre gündem olan “skandal video” davasında karar açıklandı. Gazimağusa Kaza Mahkemesi, Nil Pınar Gökmen’i dört ayrı davadan suçlu bularak 8 ay hapis cezasına mahkûm etti.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:59KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta sosyal medyaya erişim yaşının 15’e çıkarılması planlanıyorRum Bakanlar Kurulu, çocukları sosyal medya platformlarının olası tehlikelerinden korumak amacıyla sosyal medyaya erişim yaşının 15’e yükseltilmesini öngören Eylem Planı’nı onayladı.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:59TEKNOLOJİ
"Tunçer başına defalarca vurulması sonucu hayatını kaybetti"Rukiye Tunçer cinayeti ilgili tutuklu bulunan S.A.T’in tutukluluk süresi 8 gün uzatıldı. Polis, Tunçer’in profesyonel dikey polisaj makinesiyle başına defalarca vurulması sonucu beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiğini açıkladı.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:57KIBRIS
Seçime Doğru ... Detay'dan ilk anket... CTP açık ara önde!Bu Pazar bir seçim olsa sandığa giderim diyenlerin oranı %76,17’ye ulaştı. Halkın %11’i ise sandığa gitmeyeceğini belirtti. Sandığa gidip gitmeme konusunda kararsızların oranı %12,83 olarak dikkat çekti.15 Eylül 2026 Salı 20:06KIBRIS
3 milyon TL'lik büyük ikramiye ‘35915’ numaralı bilete isabet ettiPiyangolar Birimi'nin 15 Eylül 2026 çekilişinde 3 milyon TL'lik büyük ikramiye, ‘35915’ numaralı bilete isabet etti.15 Eylül 2026 Salı 19:06KIBRIS
Erenköy Lisesi’nin yenilenen binalarının açılışı yapıldıMilli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eğitimde fiziki yatırımların önemine işaret etti, asıl hedefin bilim, kültür ve akademik başarıda yükselmek olduğunu belirtti.15 Eylül 2026 Salı 18:05KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.