24 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt30°C
  • İskele28°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

"DENİZCİLİK MESLEK LİSELERİ AÇILMALI"

SDP'den öneriler...

"Denizcilik meslek liseleri açılmalı"

07 Eylül 2016 Çarşamba 14:03

Dünya ülkesi olmaya hazırlanan KKTC’nin şimdiden geleceğinin önünün açılması için Hükümetin çalışma başlatması gerektiğine inanıyoruz.Bu nedenle Ada ülkesi olmamızdan dolayı parti olarak bilinçli ve çağdaş adımların atılması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.Günlük politikalardan artık uzaklaşılması gerekmektedir.Geleceğimiz için gençlerimizi yönlendirmemiz gereken sektörlerden bir tanesi de Denizcilik olduğuna inanıyoruz .

İşte önerilerimiz;

Denizcilik sektörü dünyada hızlı bir şekilde büyüme içerisindedir. Her geçen yıl ekonomiye ve istihdama büyük oranda katkı sağlayan denizcilik sektörünün bel kemiği Denizcilik fakülteleri ,dünya ülkelerinde  hızlı bir artış içerisindedir. Ülkemizde de artış gösteren denizcilik fakülteleri sektöre artı sağlamaktadır.

Bünyesinde Deniz ulaştırma işletme mühendisliği, gemi makineleri işletme mühendisliği ve gemi inşaatı mühendisliği gibi uzmanlık alanları barındıran ,  denizcilik fakülteleri, uluslararası camiada önem arz eden meslek guruplarıdır.

Ada ülkesi olmamıza ve artış gösteren denizcilik fakültelerine rağmen meslek liseleri pozisyonunda ‘Denizcilik’ bölümü olmaması büyük bir eksikliktir. Normal liselerden, denizcilik fakültelerine kayıt yaptıran öğrenciler, birçok temel konulardan eksik olduğundan birtakım zorluklar ile karşılaşmaktadır.

 Sosyal Demokrat Parti olarak Milli eğitim bünyemize ‘’Denizcilik meslek lisesi ’’ kazandırılarak, önü açık bu sektöre alttan öğrenci yetiştirerek ülke denizcilik sektörüne kaliteli bireyler kazandırılmasını öngörmekteyiz. Bu hususta Milli eğitim bakanlığımızı konu ile ilgili atak durumda olmaya çağırıyoruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA