19 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

DENİZ SEKİ’YE ŞOK

Deniz Seki’ye şok

28 Mart 2014 Cuma 10:22

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, şarkıcı Deniz Seki'ye ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını oy çokluğuyla onadı. Seki, 2 yıl daha hapis yatacak. Deniz Seki, "Elime ulaşmış bir karar yok, masumiyetimi ispat edeceğim" dedi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, şarkıcı Deniz Seki'yi ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Yargıtay 10. Ceza Dairesi, bu kararı bozmuştu.  Daire, Deniz Seki'nin suçunun, "uyuşturucu ticareti yapmak" değil, "uyuşturucu ticaretine yardım etme" fiilini oluşturduğuna hükmederek, cezasında indirim yapılmamasını bozma nedeni saymıştı.

Karara, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu da, başsavcılığı haklı buldu. Ceza Kurulu, 6 yıl 3 ay hapis cezasını onadı. Daha önce 7 ay cezaevinde kalan Deniz Seki'nin 2 yıl daha hapis cezası çekeceği belirtiliyor.

Deniz Seki, uyuşturucu ticareti yapmak suçundan tekrar cezaevine gireceğine yönelik haberler  üzerine açıklama yaptı. Deniz Seki, "Bugün medyada hakkımda çıkan haberlerle ilgili olarak henüz elime ulaşan bir karar yok, Avukatlarım konuyla ilgili hukuki süreci takip ediyorlar" dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararının bana tebliğ edilmesi üzerine olağanüstü yasa yollarına başvuracağım gibi Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili olarak yapılan yasal düzenlemeler çerçevesinde yeniden yargılanma talebiyle Anayasa Mahkemesine de başvuru hakkımı kullanacağım.

Ben Allah katında da vicdanen de masumum ve bu masumiyetimi yasalar çerçevesinde de ispat edeceğim. Yargıya ve hak ettiğim adaletin bana teslim edileceğine olan inancımla tüm sevenlerimin benim için dua etmelerini diliyorum."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA